Traineeprogrammet
måndag 22 maj 2017

Stort intresse för Gullers Grupps traineeprogram

Nu är ansökan för Gullers Grupps traineeprogram 2017 - 2018 stängd och i år har intresset varit extra stort. Totalt var det 185 personer som sökte till programmet vilket är en markant ökning jämfört med förra året som också var rekordstort.

Läs mer »

tisdag 16 maj 2017

Strategisk improvisation – Så skapar du effektiv kommunikation i en föränderlig värld

Välkommen till en lunch i Malmö där vi presenterar ett nytt perspektiv på effektiv kommunikation: Strategisk improvisation.

Läs mer »

ch
tisdag 25 april 2017

Christian Hammar till Gullers Grupp

Gullers Grupp rekryterar Christian Hammar som senast kommer från det egna företaget Wolfmother. Hans roll kommer att vara senior rådgivare med inriktning på digital innovation.

Läs mer »

gullers-trainee-sara
måndag 24 april 2017

Frågor och svar om Gullers Grupps traineeprogram

Frågor och svar om Gullers Grupp traineeprogram 2017

Läs mer »

IMG_0756
onsdag 19 april 2017

Blogg: Post-it-lappar som förändringsagenter

Vad betyder kommunikationen för att få till en förändring? Nästan allt skulle jag vilja säga. Det gäller att medarbetarna förstår vad det är som ska förändras, varför det behövs och vad som är målbilden. Vad ska de göra annorlunda och vad innebär det i praktiken?

Läs mer »

utvecklare._rosa
torsdag 13 april 2017

Vi söker en digital kollega med öga för design

Gullers Grupp fortsätter att växa och vi behöver ytterligare en lagspelare för att fortsätta leverera snygga och användbara digitala lösningar till våra kunder.

Läs mer »

gullers-trainee-sara
onsdag 12 april 2017

Gullers Grupp söker trainees för 2017

Gullers Grupp är en av Sveriges ledande kommunikationsbyråer. Just nu söker vi trainees med engagemang och brinnande intresse för samhällsfrågor.

Läs mer »

gullers_dik
tisdag 28 mars 2017

DIK och Gullers Grupp tecknar unikt kollektivavtal

Fackförbundet DIK och Gullers Grupp tecknar ett kollektivavtal som skapar förutsättningar för en fortsatt stark utveckling av företaget.

Läs mer »

black-lives-matter-am-I-next
tisdag 28 mars 2017

Blogg: Mer än bara en hashtag

Många menar att internet och sociala medier är den största samhällsförändringen sedan den industriella revolutionen. Istället för att mötas fysiskt, så har sociala medier blivit en plattform där allt fler individer väljer att organisera sig på nätet.

Läs mer »

alex-knight-199368-LR
fredag 24 mars 2017

Årets största trender från South by Southwest

För oss som Sveriges ledande byrå för samhällsaktörer är det självklart att hänga med i utvecklingen och ha en förståelse för hur ny teknik förändrar vårt samhälle och kommunikationslandskapet. Därför åkte medarbetare från Gullers Grupps samtliga fyra kontor ner till Austin, Texas i början av mars för att kolla in festivalen South by Southwest Interactive (SXSW).

Läs mer »

Jenny Engdahl
fredag 10 mars 2017

Gullers Grupp rekryterar Jenny Engdahl Westbratt

Gullers Grupp rekryterar Jenny Engdahl Westbratt som närmast kommer från tjänsten som opinionschef på Lärarförbundet. Hon kommer att förstärka byråns erbjudande i arbetsmarknadsområdet.

Läs mer »

gszd6vgiwkm-mickey-o-neil
måndag 6 mars 2017

Blogg: Ingen triumf utan sårbarhet

Brené Brown är forskaren med specialiteten skam. Efter 28 miljoner nedladdningar av hennes Ted Talk i ämnet, blev hon ofta inbjuden att föreläsa om skam på de största amerikanska företagen. ”Men prata helst inte så mycket om skam”, bad de.

Läs mer »

frukost-alla
onsdag 1 mars 2017

Blogg: Konsten att lyckas med sociala medier

Svenskarna använder sociala medier mer än någonsin och de flesta företag och organisationer har idag en social närvaro. Men hur skapar man innehåll som engagerar och når ut? Och hur ska man organisera sitt arbete för att lyckas?

Läs mer »

_06a2008
tisdag 28 februari 2017

Blogg: Kulturkommunikation som vapen i den politiska debatten

När kulturen använder kommunikation för att föra ut viktiga budskap kan det bli riktigt effektfullt. Ett tal från en filmstjärna på Oscarsgalan kan få betydligt mer uppmärksamhet än en påkostad kampanj.

Läs mer »

00003.00_01_05_13.Still001
måndag 27 februari 2017

Vad är viktigt att tänka på inför Almedalen?

Under ett frukostseminarium hos oss diskuterade Håkan Tenelius från Vårdföretagarna, Ulrika Lyth från Unionen och Gustaf Hoffstedt från Branschföreningen för Onlinespel olika trender och möjligheter. De delade även med sig av sina bästa tips inför politikerveckan på Gotland:

Läs mer »

gull1logo (1)
tisdag 21 februari 2017

Gullers Grupp kommer tvåa i Årets Byrå 2016

Gullers Grupp kom på andra plats i Årets Byrå. Utmärkelsen, som delas ut av regi, görs för att mäta kvalitet och nöjdhet bland kunder och är ett intyg på att Gullers Grupp behåller god kvalitet trots stor tillväxt.

Läs mer »

nelson (1)
tisdag 21 februari 2017

Blogg: Med mod i sikte

”Krigets första offer är sanningen” är ett klassiskt och i vår samtid högst relevant citat. I oroliga tider när kampen om verklighetsbeskrivningen hårdnar kan det vara lätt att nedslås av informationsoperationer, trollfabriker, alternativa fakta och att en fri och oberoende nyhetsförmedling är försatt i kris.

Läs mer »

00001.00_00_53_17.Still002
fredag 17 februari 2017

Intervju: Strategisk Improvisation

Under hösten 2017 kommer Katarina Gentzel och Jesper Falkheimer ut med sin bok om strategisk improvisation som är ett nytt angreppssätt på den strategiska kommunikationen. Katarina och Jesper berättar i intervjun mer om vad strategisk improvisation är och varför kommunikatörer bör ta tillvara på tillfällen som uppstår i nuet mer.

Läs mer »

programmerad_bild
torsdag 16 februari 2017

Blogg: Programmerad att påverka

I det senaste USA-valet har det visat sig att 20 procent av alla valrelaterade tweets kom från automatiserade konton så kallade bottar. Bottar spelar en allt mer aktiv roll i våra liv och i februari 2017 hände något stort: över hälften av all internettrafik utgörs inte längre av oss människor utan av bottar.

Läs mer »

Skärmavbild 2017-02-15 kl. 11.13.50
onsdag 15 februari 2017

2016 ett styrkebesked för Gullers Grupp

Gullers Grupp AB redovisar en intäkt om 141 miljoner kronor för 2016, vilket är en förbättring med 37 procent jämfört med föregående år. Antal anställda har gått från 83 till 125 samtidigt som man har lyckats bibehålla en hög kvalitativ nivå.

Läs mer »

guller_seminarium
tisdag 14 februari 2017

Frukost: Statsministern nobbar Almedalen, ska du också tänka om?

Första veckan i juli har länge varit ett givet och viktigt inslag för politiker, organisationer och företag. Nu har Stefan Löfven meddelat att han inte kommer att delta vid sommarens Almedalsvecka.

Läs mer »

Asa_Hansson_2_1000px_72dpi
torsdag 9 februari 2017

Gullers Grupp stärker sitt utbud i Sundsvall

Gullers Grupp rekryterar Åsa Hansson som närmast kommer från tjänsten som kommunikationschef för fastighetsbolaget Castellum, tidigare Norrporten.

Läs mer »

Inkluderande
tisdag 7 februari 2017

Tre tips för dig som vill börja kommunicera inkluderande

Att kommunicera inkluderande handlar om att skapa bästa möjliga förutsättningar för alla personer att ta del av kommunikationen i enlighet med personens unika egenskaper, förutsättningar, behov och kapaciteter. Inkluderande kommunikation är icke diskriminerande och förstärker inte stereotyper.

Läs mer »

two_men_discussing
fredag 3 februari 2017

Blogg: De uppmuntrar till integration genom ”good news”

Goda nyheter står i bjärt kontrast till en samtid som tyngs av pessimism och dåliga nyheter, något som flera samhällsaktörer har börjat uppmärksamma.

Läs mer »

GGblogg
torsdag 2 februari 2017

Blogg: Ett språk för alla?

2014 var världens mest använda ord… ett rött hjärta. 2015 utsåg Oxford Dictionarys emojin ansikte med glädjetårar till Word of the year. Ikonerna har tagit över sms-konversationer och sociala medier.

Läs mer »

amnesbild
tisdag 31 januari 2017

Hållbarhetsexperter till Gullers Grupp

Med rekryteringarna av Ann-Sofie Hörlin, som närmast kommer från rollen som hållbarhetschef på BRA, samt Linda Andersson, tidigare kommunikationschef på Sveaskog, stärker Gullers Grupp erbjudandet inom området strategisk hållbarhet.

Läs mer »

La Vecchia signora
fredag 27 januari 2017

Blogg: Damens förlorade själ

Den 16:e januari offentliggjordes en av de större omprofileringarna det senaste året. ”Bolagets” varumärke värderades 2016 till 290 miljoner dollar och har ungefär 22 miljoner kunder runt om i världen. ”Bolaget” tillika fotbollsklubben Juventus har nu genomfört en förändring som lanseras under 2017/18 och som delar världens supportar, journalister och affärsmän i två läger.

Läs mer »

DSC06245
torsdag 26 januari 2017

Facebookgrupp vinner Årets samhällsaktör 2016

Facebookgruppen #jagärhär, som efter hatstormen mot Åhléns luciapojke gick in och bekämpade rasismen på kommentarsfälten, vinner Årets samhällsaktör 2016.

Läs mer »

SKAM_bild_Blogg
tisdag 24 januari 2017

Blogg: SKAM - inte bara en TV-serie

Få har nog missat den norska TV- serien Skam. Det är inte bara en bra serie - här finns det mycket att lära.

Läs mer »

Official portrait of President Barack Obama in the Oval Office, Dec. 6, 2012. (Official White House Photo by Pete Souza)

This official White House photograph is being made available only for publication by news organizations and/or for personal use printing by the subject(s) of the photograph. The photograph may not be manipulated in any way and may not be used in commercial or political materials, advertisements, emails, products, promotions that in any way suggests approval or endorsement of the President, the First Family, or the White House.
fredag 20 januari 2017

Blogg: Den svåra konsten att övertyga

Den amerikanska presidentposten anses vara världens mäktigaste ämbete. Men hur stor makt har egentligen en amerikansk president?

Läs mer »

gg_medarbetare
onsdag 18 januari 2017

Gullers Grupp förstärker inom digitalt och organisationsutveckling

Gullers Grupp i Stockholm rekryterar Ellinor Bjennbacke och Erica Jonsson som seniora konsulter.

Läs mer »

Bild Carolina blogg
tisdag 17 januari 2017

Blogg: Kritiskt att vara kritisk

Förtroende är bra, kontroll är bättre. Det kan vara ditt bästa nyårslöfte. För andelen falska nyheter, lösryckt information och rykten ökar konstant. Inte minst på nätet som idag uppskattas bestå av 60 biljoner sidor.

Läs mer »

Greenpeace creates a protest scene with LEGO figures  in front of a Shell petrol station in Buenos Aires.

Greenpeace is urging Lego to cut ties with Shell and help 'Save the Arctic." For the last few years Shell has been using LEGOs brand to clean up its image as an Arctic oil driller. 16 million Shell branded LEGO sets have been sold or given away at petrol stations in 26 countries.
torsdag 12 januari 2017

Blogg: When shit hits the fan

Den amerikanske affärsmannen Warren Buffet sa så berömt att ”It takes 20 years to build a reputation and five minutes to ruin it”. Jag skulle säga att det inte ens behöver ta fem minuter – ett rykte kan rasers på kortare tid än så.

Läs mer »

bild-u00c5s-hemsida
onsdag 11 januari 2017

Vem blir Årets samhällsaktör?

På samhallsaktorer.se inleds idag omröstningen till Årets samhällsaktör. Utmärkelsen delas ut till en organisation, ett företag eller initiativ som på ett framgångsrikt sätt bidragit till en positiv samhällsutveckling under 2016.

Läs mer »

1atd0q
tisdag 27 december 2016

Blogg: Allt är memes

När vi hör ordet memes eller memer tänker vi oftast på kattbilder eller virala Youtube-videos. Begreppet memer myntades dock redan 1976 av Richard Dawkins och betyder idéer eller kulturella fenomen som sprider sig till synes på egen hand mellan personer och samhällen. Memer inkluderar politiska ideologier, slogans, traditioner, melodier, bilder, slangord, hashtags med mera. Mem-begreppet är därför ett praktiskt verktyg för att förstå och analysera hur kommunikation, kultur och åsikter fungerar och sprider sig, och varför vissa memer sprids mer än andra.

Läs mer »

autumn-rhythm
torsdag 22 december 2016

Blogg: Är strategisk improvisation det nya tänket?

Digitalisering, globalisering, effektivisering och mångfald har blivit vardagsord för oss som arbetar med kommunikation. Förändringstrycket är stort och förmågan att anpassa sig till den rådande situationen är avgörande.

Läs mer »

stocksnap_g0v362yta5
onsdag 21 december 2016

Blogg: Fyra tips för att lyckas med din strategi

Lever du i en konstant släck-bränder-vardag där långsiktiga mål och strategier oftast kommer i andra hand? Eller följer du det ni beslutade i början av året?

Läs mer »

img_7733
tisdag 20 december 2016

Gullers Grupp Malmö rekryterar digital strateg

Gullers Grupp fortsätter att rekrytera och anställer Joel Callegari som digital strateg till sitt kontor i Malmö. Joel kommer närmast från tjänsten som digital planner på PR-byrån Kommunicera.

Läs mer »

gszd6vgiwkm-mickey-o-neil
fredag 16 december 2016

Blogg: Ingen kommer ihåg en fegis

Den svåraste historien att berätta är den om sig själv. Jag får ofta höra från företag att ”vi gör så många bra saker, men det är ingen som vet om det”. ”Hur får vi människor att lyssna?”

Läs mer »

_es6l-apda0-samuel-zeller
måndag 12 december 2016

Blogg: Vi måste prata om vad vi egentligen pratar om

Om vi inte definierar våra roller och relationer kan det bli svårt att hålla effektiva och framgångsrika samtal. Genom att prata om hur medarbetare och organisationer kommunicerar med varandra kan många hinder elimineras och snabbare resultat nås.

Läs mer »

img_0514
fredag 9 december 2016

”Jag är lärare” – vinner i European Excellence Awards

Södertörns högskolas kampanj ”Jag är lärare” fortsätter att skörda framgångar. Kampanjen som är framtagen av Gullers Grupp har sedan tidigare prisats i 100 – wattaren två gånger.

Läs mer »

niklas1
torsdag 8 december 2016

Niklas Rydberger ansluter till expanderande Gullers Grupp

Gullers Grupp fortsätter sin snabba tillväxt i Malmö och anställer Niklas Rydberger som senior konsult. Niklas kommer närmast från en position som byråchef på Malmöbyrån Kommunicera PR. Han har även en bakgrund som mångårig byråchef på Sund Kommunikation i Malmö.

Läs mer »

i_mina_skor_info
tisdag 6 december 2016

Kampanj med 3D-printade skor ska öka förståelsen för MS

Varje år drabbas runt 1 000 personer av MS i Sverige. Sjukdomen leder ofta till svåra funktionsnedsättningar. De flesta som drabbas är kvinnor mellan 20 och 40 år. För att bidra till att sprida kunskap om MS och vikten av att bromsa sjukdomen i tid har Neuroförbundet i samarbete med Biogen låtit ta fram världens första 3D-printade skor som simulerar hur det är att ha MS.

Läs mer »

img_0410
måndag 5 december 2016

Blogg: Så optimerar man närvaron i sociala medier

Svenskarna använder sociala medier mer än någonsin. De flesta företag och organisationer har idag en social närvaro, men används den på rätt sätt och hur skapar man innehåll som engagerar och når ut?

Läs mer »

trophies
torsdag 1 december 2016

Blogg: Rätt kampanj vann?

Förra veckan bevistade jag årets upplaga av 100-wattaren. Vi var nominerade för vår kampanj tillsammans med Södertörns högskola för att rekrytera till lärarutbildningen.

Läs mer »

cc4stor2oc0-joseph-yates
tisdag 29 november 2016

Blogg: Hur når vi människorna genom bruset?

Människan har kommunicerat i alla tider. Vi har ristat i sten, skrivit på papyrus, använt röksignaler, telegraferat och Snapchattat. Det som skiljer oss från våra förfäder är informationsflödet vi utsätts för. Digitaliseringen har bidragit till att vår hjärna dagligen processerar upp till 20 000 olika reklam- och säljbudskap. Men vår hjärna är lika simpel som när vi ristade i sten och många företag tampas därför med frågan – hur når vi ut med våra budskap?

Läs mer »

vinst100wattaren
fredag 25 november 2016

Södertörns Högskola och Gullers Grupp prisas återigen på 100-wattaren

Södertörns Högskolas kampanj ”Jag är lärare” som har tagits fram av Gullers Grupp har för andra året i rad prisats med 50-wattaren i kategorin ideellt. Kampanjen har bland annat ökat ansökningarna till lärarutbildningen på Södertörns Högskola med 21 procent.

Läs mer »

gg-snurran-ecpat
fredag 25 november 2016

ECPAT och Gullers bakom initiativet #stoppanäthandeln

I år förväntas julhandeln återigen slå nya rekord. Men det är inte bara julklappar och mat som köps på nätet. Varje dag pågår en näthandel där övergrepp på barn fotas, filmas och byter ägare som vilken handelsvara som helst.

Läs mer »

charlottesimonsson
torsdag 24 november 2016

Blogg: Vad karaktäriserar en kommunikativ organisation?

Den frågan tycker jag är jättespännande och den sysselsätter just nu ett antal forskare i Lund inom studien ”Den kommunikativa organisationen”. Däribland Charlotte Simonsson som igår berättade på ett frukostmöte hos Sveriges kommunikatörer om vad de hittills funnit, halvvägs in i den treåriga forskningsstudien.

Läs mer »

child-1183465_960_720
torsdag 17 november 2016

Blogg: Vad ska barn lära sig?

Våra barn förväntas och uppmuntras att lära sig massa olika saker. I skolan såväl som i andra sammanhang. Som småbarnsförälder har det varit svårt att missa SVT Barnkanalens satsning på att uppmärksamma programmering under hösten. Barnen får lära sig att programmering finns och är kul. Och att det finns riktiga människor som jobbar med att skapa den teknik som barnen tar för självklar.

Läs mer »

stocksnap_g0v362yta5
onsdag 16 november 2016

Blogg: När marknaden inte räcker till – Medieutredningens förslag och bedömningar

Vad betyder förändringarna i medielandskapet för samhällsaktörer? Med den öppna frågan inleddes frukostseminariet där regeringens medieutredare Anette Novak medverkade hos Gullers Grupps i Stockholm den 15 november.

Läs mer »

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
tisdag 15 november 2016

Blogg: tre tips för att lyckas med din podcast

Podcastlyssnandet fortsätter att öka i Sverige, det visar ORVESTO Konsuments andra undersökning för i år. 29 procent uppger att de lyssnar på podcasts minst en gång i månaden eller oftare.

Läs mer »

halebop
torsdag 10 november 2016

Blogg: Är du en normbrytande aktör?

Normer är antaganden om hur någonting är eller hur någonting borde vara för att vi ska uppnå ett ”normalt tillstånd”. Det kan exempelvis vara att vi äter med kniv och gaffel och inte med händerna. Outtalade regler som inte blir synliga förrän normerna vänds upp och ner.

Läs mer »

nudging
tisdag 8 november 2016

Blogg: Nudging - snart en del av den svenska politiken?

Nudging, som handlar om att knuffa individer mot önskvärda beteenden, behöver inte förknippas med ett förmynderi. Istället handlar det om att knuffa eller nudge människor mot kloka val i sin vardag.

Läs mer »

24353917980_19d7bce346
torsdag 3 november 2016

Blogg: Digital överlämning i Vita Huset

President Obama har kallats "the First Social Media President”, ett epitet som är berättigat. Obama var den första presidenten att använda @POTUS (President of the United States) på Twitter, den första att använda Facebook Live i det Ovala rummet och den första att besvara frågor från medborgare på YouTube.

Läs mer »

skarmavbild-2016-10-14-kl-10-38-40
måndag 24 oktober 2016

Blogg: Hur kan vi bygga moral?

Den som följer debatten kring artificiell intelligens och autonoma fordon vet att moraliska frågeställningar snabbt dyker upp. Oftast landar diskussionen i vad den förarlösa bilen skall göra då den hamnar i en situation där den inte har något annat val än att krascha. Vad skall bilen göra om den måste välja mellan att döda passagerarna i bilen eller att döda fotgängarna som hamnat i vägen för bilens kollisionskurs?

Läs mer »

gg-nord-svenska-designpriset
fredag 21 oktober 2016

Designguld till Sundsvalls kommun och Gullers Grupp

Det blev guld till Sundsvalls kommun och Gullers Grupp i kategorin ”Information digitalt” när Svenska designpriset hade sin årliga prisutdelning på Moderna museet i Stockholm.

Läs mer »

guller_seminarium
måndag 17 oktober 2016

Seminarium: Så balanserar du kommunikationen när mycket står på spel

Hur agerar man som myndighet när historier som florerar riskerar att sprida ytterligare oro och till och med ökar risken för nya bränder?

Läs mer »

Processed with VSCOcam with f2 preset
fredag 14 oktober 2016

Blogg: Svenskarnas nya vanor i sociala medier

Användandet av sociala medier fortsätter att öka bland svenskarna. I snitt lägger vi nu drygt sju timmar i veckan på sociala medier, en ökning med nästan 50 procent på tre år. Det visar den årliga undersökningen om sociala medier som Internetstiftelsen i Sverige (IIS) publicerade den 13 oktober. Men vad betyder det för dig som jobbar med kommunikation och sociala medier?

Läs mer »

161013-frukostseminarium_att-satta-en-plats-pa-kartan_fotograf_paul-bjorkman
torsdag 13 oktober 2016

Blogg: ”Det handlar om att utgå från platsens själ”

Att sätta en plats på kartan var temat när Gullers Grupp hade höstens första frukostseminarium i Göteborg den 12 oktober. Inför en blandad publik delade Kristina Arelis, kommunikations- och marknadschef på Platzer, och Lotta Kjällström, projektledare Landvetter södra, med sig av sina erfarenheter kring kommunikation och stadsutveckling. Det blev en morgon full med konkreta och nyttiga lärdomar.

Läs mer »

img_0149
onsdag 12 oktober 2016

Blogg: ”Det handlar om mod, att våga fråga”

Under Gullers Grupps frukostseminarium i Stockholm den 11 oktober diskuterades internkommunikationens förutsättningar, möjligheter och svårigheter, och hur mätningar kan användas för att stärka internkommunikationen. Johan Ljungqvist, kommunikationsdirektör på AFA Försäkring och dagens gästföreläsare, delade med sig av sina tankar kring den internkommunikationsundersökning organisationen gör med några års mellanrum.

Läs mer »

guller_seminarium
fredag 30 september 2016

Seminarium: Så gör du dina kunder till aktivister

Hur kan ditt företag engagera kunder och intressenter att bli aktivister för din sak? Gullers Grupps nya seniorkonsult Niels Paarup-Petersen delar med sig av sina egna erfarenheter av att skapa publicitet och engagemang genom aktivism.

Läs mer »

thumbnail_v2
fredag 30 september 2016

Bli en del av vår panel

Gullers Grupp söker unga till att jobba extra för att analysera vår digitala samtid.

Läs mer »

guller_seminarium
torsdag 22 september 2016

Seminarium: Att sätta en plats på kartan

Frukostseminarium om att sätta en plats på kartan den 12 oktober i Göteborg.

Läs mer »

image1
tisdag 20 september 2016

Blogg: Problemlösning med kod kan bidra till bättre och roligare kommunikation

Under fem dagar åkte 100 tjejer tillsammans med programmeringslärare och representanter från flera svenska techbolag till Barcelona för att lära sig allt från grundläggande html, CSS, C#, Python och React. Gullers grupp var med på kodcampet som arrangerades av Tjejer kodar, ett initiativ som syftar till att engagera fler kvinnor att lära sig koda.

Läs mer »

skarmavbild-2016-09-14-kl-09-27-14
torsdag 15 september 2016

Gullers Grupp anställer sociala medier-specialist och digital strateg

Gullers Grupp rekryterar Lina Tuikka och Emelie Arvidsson som digital projektledare respektive sociala medier-specialist. Lina Tuikka har tidigare jobbat på DDB, McCann och Great Works som producent och produktionsledare. Emelie Arvidsson kommer närmast från tjänsten som ansvarig för Nordeakoncernens sociala och digitala medier samt som chefredaktör på Nordea.com.

Läs mer »

guller_seminarium
torsdag 8 september 2016

Seminarium: Hur kommunicerar du så att fler känner igen sig?

Frukostseminarium om inkluderande kommunikation den 20 september i Malmö.
Kommunikation är en viktig del i kommuner, myndigheter och företags verksamhet. Men tillsynes neutral kommunikation kan lätt dölja fördomar, diskriminerande normer och maktstrukturer. Normkritik är ett arbetssätt och perspektiv som syftar till att synliggöra detta, men är också ett framgångsrikt sätt att bidra till ökad jämställdhet.

Läs mer »

svkommun_design_teaser_1008x1108 (1)
måndag 5 september 2016

Nominerade i Svenska Designpriset

Gullers Grupp är nominerade till Svenska Designpriset tillsammans med vår kund Sundsvalls kommun. Nomineringen gäller kategorin "2Ab Information – digital" för kampanjen nyasundsvall.nu.

Läs mer »

Skärmavbild 2016-08-26 kl. 10.51.10
fredag 26 augusti 2016

Gullers Grupp förstärker inom public affairs

Gullers Grupp rekryterar Johan Järnesund och Ing-Marie Olofsdotter som förstärker byråns erbjudande inom public affairs, medierelationer, kriskommunikation och upphandlingar.

Läs mer »

Gullers och Hero Kommunikation
tisdag 16 augusti 2016

Gullers Grupp förvärvar Hero Kommunikation

Gullers Grupp förvärvar Hero Kommunikation. Köpet är ett led i Gullers Grupps satsning på att växa ytterligare inom området kommunikation för samhällsaktörer.

Läs mer »

PastedGraphic-7
tisdag 16 augusti 2016

Gullers Grupp stöttar #missingtype

Förändringar i omvärlden kräver fler blodgivare. Varje minut går det åt en blodpåse i Sverige, och utan A, B och O skulle sjukvården stå still. För att visa på behovet av nya blodgivare tas ”blodbokstäverna” A, B och O nu bort från kända platser och varumärken runtom i världen.

Läs mer »

guller_seminarium
måndag 15 augusti 2016

Seminarium: 10 utmaningar för organisationers kommunikation

Frukostseminarium den 31 augusti i Stockholm: I samarbete med Sveriges kommunikatörer anordnar Gullers Grupp ett frukostseminarium om internkommunikation.

Läs mer »

ValrorelseStockholm33 (1)
torsdag 11 augusti 2016

Blogg: Det 96-procentiga landet

Det var en gång en grundlagsutredning. Den tillsattes 2004. En huvuduppgift var att ”höja valdeltagandet”.

Läs mer »

torsdag 11 augusti 2016

Originalare till Gullers Grupp Nord

Vi söker en originalare till vårt nyetablerade kontor i Sundsvall. Du kommer att vara en del av ett större kundteam med flera formgivare och vi söker dig med erfarenhet och fokus på produktionsintensiva uppdrag.

Läs mer »

sh
fredag 8 juli 2016

Kan digitaliseringen lösa bostadskrisen?

I Stockholm är kötiden till en studentlägenhet 100 veckor. En ohållbar situation både för staden och de studenter som sökt sig dit. Under årets Almedalsvecka genomförde Rodolfo och Gullers Grupp därför Society Hack ’16 Almedalen. Uppdraget var att lösa studentbostadsbristen, som är ett stort problem i alla landets student- och storstäder, med hjälp av digitaliseringens möjligheter.

Läs mer »

DSC_1166
onsdag 6 juli 2016

Gullers Grupp i Almedalen: Emmeli Lindberg

Följ med några av våra konsulter till Almedalen. Idag är det Emmeli Lindbergs tur.

Läs mer »

LJ
tisdag 5 juli 2016

Gullers Grupp i Almedalen: Ludwig Jonsson

Följ med några av våra konsulter till Almedalen. Idag är det Ludwig Jonssons tur.

Läs mer »

IMG_5811 (1)
måndag 4 juli 2016

Gullers Grupp i Almedalen: Hampus Fernström

Följ med några av våra konsulter till Almedalen. Idag är det almedalsgeneralen Hampus Fernströms tur.

Läs mer »

IMG_2439
söndag 3 juli 2016

Gullers Grupp i Almedalen: Ulrica Hammarqvist

Följ med några av våra konsulter till Almedalen. Idag är det Ulrica Hammarqvists tur.

Läs mer »

IMG_3218 21-59-17 2
lördag 2 juli 2016

Gullers Grupp i Almedalen: Lars-Erik Marklund

Följ med några av våra konsulter till Almedalen. Idag är det Lars-Erik Marklunds tur.

Läs mer »

Tomas_Hedenius_arriva_F__B6R2029_tryckA5-aRGB
fredag 1 juli 2016

Sweetpop och Mediegruppen blir Gullers Grupp

Gullers Grupp fortsätter att växa och satsar nu på norra Sverige. Verksamheten där kommer att ledas av Tomas Hedenius, som återvänder till Gullers Grupp. Sundsvallsbyrån Sweetpop förvärvas och blir tillsammans med Mediegruppen, som redan idag är en del av Gullers Grupp-koncernen, en del av den nya verksamheten. Gullers Grupp blir därmed en stor aktör – även i de nordliga delarna av landet.

Läs mer »

_WAN5453 kopia (1)
fredag 1 juli 2016

Gullers Grupp i Almedalen: Annika Sjöberg

Följ med några av våra konsulter till Almedalen. Idag är det Annika Sjöbergs tur.

Läs mer »

Ivan_Pavlov_LIFE
torsdag 30 juni 2016

Blogg: Sociala experiment som nästa kommunikationsmotor

För en tid sen gästade jag årsmötet för vårt internationella nätverk, PROI (proi.com). Där träffas oberoende byråer från hela världen och utbyter erfarenheter. En intressant trend som jag kunde fånga upp var fenomenet att utföra social experiment för att testa en tes. Jag tror att vi kommer att få se mycket av detta framöver.

Läs mer »

Urban_planning_museum_Shanghai (1)
torsdag 23 juni 2016

Blogg: Ska vi strunta i integrationen?

Igår medverkade jag i en paneldiskussion under temat: Integration. Lika brett som temat, lika breda blev diskussionerna, men spännande! I den kontext vi lever i idag är frågan också mycket relevant och angelägen. Vi pratade om utmaningar, begreppet, mötesplatser, dialog och platsens och planeringens betydelse.

Läs mer »

Strata-Cannes (1)
onsdag 22 juni 2016

Blogg: Liveexperiment från Cannes Lions

Ett av dagens mest spännande seminarier var ett liveexperiment genom Virtual Reality med syftet att uppnå mindfullness och ett kreativt ”flow”.

Läs mer »

art3
tisdag 21 juni 2016

Blogg: Elon Musk: “En på miljarden" att vi inte lever i en simulerad verklighet

I dagens samhälle, genomsyrar den digitala världen den fysiska till en sådan utsträckning att någon åtskillnad mellan de två börjar suddas ut.

Läs mer »

IMG_3341 (1)
fredag 17 juni 2016

Blogg: ”Säkra kort finns inte längre”

Mod och mångfald byggstenar i framtidens internkommunikation. Dagens och morgondagens internkommunikation debatterades på Gullers Grupps frukostseminarium den 15 juni.

Läs mer »

8477893426_9181cdabc4_o
torsdag 16 juni 2016

Blogg: Vad får en anställd säga?

JO:s årliga ämbetsberättelse är en diger lunta som faktiskt är värd att botanisera i. En lång rad praktikfall visar hur det emellanåt kan gå snett i den offentliga förvaltningen. Det inte alltid så lätt att veta hur man som chef ska göra, olika regler kan kollidera med varandra.

Läs mer »

tisdag 14 juni 2016

Blogg: Säg som det är så att alla förstår

Vårens alla kriser – politiska och opolitiska – har tydliggjort behovet av att kunna uttrycka sig och förklara sig för oss medborgare via medierna. Förtroendet för folkvalda, myndighetsföreträdare eller höga näringslivstoppar sjunker som en sten när de i intervjuer upprepar intränade fraser till leda.

Läs mer »

maxresdefault
torsdag 9 juni 2016

Blogg: Träna din fantastiska hjärna i sommar

Om vi vet lite mer om hur vår fantastiska hjärna fungerar har vi mycket lättare att kommunicera, att nå in och inte minst att träna vår egen hjärna. Betänk att vår hjärna ”hissar eller dissar” ett budskap eller en information på 0,1 – 0,3 sekunder. Det är kort tid. Det är ingen tid alls. Nästan. Det är fascinerande att vi överhuvudtaget når fram, eller snarare når in, med tanke på det enorma informationsbrus vi befinner oss i.

Läs mer »

guller_seminarium
onsdag 8 juni 2016

Seminarium: Om förändringskommunikation + inflyttningsmingel (Göteborg)

Seminarium den 9 juni i Göteborg: Sedan årsskiftet har Gullers Grupp anställt fem nya medarbetare i Göteborg. Vi har också hunnit både flytta och inreda våra nya lokaler. Det firas med ett seminarium och mingel.

Läs mer »

Skärmavbild 2016-06-07 kl. 14.15.09
tisdag 7 juni 2016

Blogg: Vilka internettrender ska du ha koll på?

Det är inte många power point-presentationer som i sig blir nyheter. Men så är det när Mary Meeker, partner på riskkapitalfirman Kleiner Perkins Caufield & Byers, presenterar sin årliga internetrapport: Internet Trends 2016. Det gjorde hon i onsdags på Recode’s Code Conference in Dana Point i Kalifornien.

Läs mer »

DSC_0011
torsdag 2 juni 2016

Blogg: Prototyp som kommunikationsmotor

Det blir allt svårare att skapa en innovativ digital tjänst eller produkt som sticker ut och samtidigt göra intressant kommunikation. Många vill att tjänsten ska vara testad och helt klar när den lanseras. Nackdelen med detta är att du går miste om värdefulla möjligheter att kommunicera och skapa engagemang.

Läs mer »

Clownforlaragiddings
onsdag 1 juni 2016

Blogg: In kommer Facebook-politikerna

Vi vet vad som krävs för att skapa viralt genomslag på sociala medier. Några av ingredienserna är:

Läs mer »

IMG_1377
torsdag 26 maj 2016

Blogg: Det fria ordet under attack!

I dagens digitala samhälle tar vi i Sverige ofta tryckfriheten och det fria ordet för given. Den är lika självklar som demokratin, yttrandefriheten, mötesfriheten och den allmänna rösträtten.

Läs mer »

DTrump (1)
tisdag 24 maj 2016

Blogg: ”Nobody manages Donald Trump, he manages himself”

I Politicos podcast ”Off message” intervjuar journalisten Glenn Thrush verksamma eller före detta verksamma inom amerikansk politik. I ett avsnitt träffar han den erfarna kampanjstrategen och lobbyisten Roger Stone som framgångsrikt arbetat med flera republikaner och libertarianer. Mest kända är Ronald Reagan samt George Bush den äldre och på senare tid Gary Johnson och Donald Trump.

Läs mer »

guller_seminarium
fredag 20 maj 2016

Seminarium: Så släpper du loss den digitala innovationskraften i offentlig sektor (Malmö)

Frukostseminarium den 1 juni i Malmö: Välkommen på kalasfrukost! För ett år sedan öppnade vi på Gullers Grupp kontor i Malmö, en stad rankad som en av världens mest innovativa enligt OECD.

Läs mer »

gullers_malvakt
torsdag 19 maj 2016

Blogg: Originalaren och målvakten

Som originalare är det mitt jobb att sammanställa, förvalta och förfina skisser, ideér och koncept från till exempel art director och se till att det funkar i tryck eller på webben.

Läs mer »

galaxy-575239_960_720 (1)
tisdag 17 maj 2016

Blogg: Att våga sig ut i hörnen

Vi kommunikatörer blir mer och mer noga med att göra analyser av olika grupper inför kampanjer och kommunikationsinsatser. Vi tecknar allt mer noggranna bilder av vem de är, vad de vill, vad de tycker är relevant, vilka kanaler de använder och vilka budskap som borde gå hem.

Läs mer »

Mesh-tube
torsdag 12 maj 2016

Blogg: Idékli

Alla vet hur mycket en idé kan klia. Den gnager. Den finns där ständigt i bakhuvudet när man vrider och vänder på tankarna kring hur den ska bli verklighet.

Läs mer »

NYFest-9
onsdag 11 maj 2016

Gullers Grupps creative director i juryn för New York Festivals

Gullers Grupp creative director Johan Yilmaz sitter med i juryn för kommunikationstävlingen New York Festivals i kategorin Public & Media Relations. Vinnarna presenteras i New York den 19 maj.

Läs mer »

1600pandasforHearthHour2 (1)
tisdag 10 maj 2016

Blogg: Pressmeddelandenas roll

Pressmeddelandenas roll ändras med tiden. Från början var den att kungöra något som massmedierna förväntades spegla. Det funkar inte idag, och har inte gjort så på länge.

Läs mer »

guller_seminarium
tisdag 3 maj 2016

Seminarium: Schyman och Littorin – samtal om minoritetsregeringar och minerad mark (Malmö)

Frukostseminarium den 17 maj i Malmö: Det finns en trend i Europa med svaga regeringar. Tiden för majoritetsstyre kan vara över.

Läs mer »

haj
måndag 2 maj 2016

Blogg: Om man hajar innovation undviker man att sjunka

När en haj slutar simma så dör den (detta är bara nästan sant, läs mer om biologin bakom hajars andning här). Samma minut som farten framåt avtar så påbörjas resan ned mot botten. Detsamma gäller för företag.

Läs mer »

Skärmavbild 2016-04-28 kl. 16.51.37
torsdag 28 april 2016

Blogg: Guldägg

Det har varit guldäggsfest i Stockholm. Guldägget arrangeras av reklambyråernas branschorganisation och är Sveriges största kommunikationstävling.

Läs mer »

IMG_0045 (2)
tisdag 26 april 2016

Blogg: Topp fem som produktionsledare

I 18 år har jag arbetat som produktionsledare och dessa år har gett mig mycket erfarenhet. Här är mina tips för framgångsrikt produktionsledarskap.

Läs mer »

guller_seminarium
tisdag 26 april 2016

Seminarium: Framgångsrik medborgardialog

Frukostseminarium den 4 maj i Göteborg: Vi kommer berätta hur vi gjort för att få 6500 personer att vara med och utveckla framtidens kollektivtrafik – och vilka lärdomar som kan dras från medborgardialogprojektet Next Stop 2035. För att kunna göra rätt prioriteringar när kollektivtrafiken utvecklas i det växande Göteborgsområdet ville politikerna engagera allmänheten. Därför planerade och genomförde Gullers Grupp tillsammans med reklambyrån Sturm & Drang en medborgardialog under hösten 2015.

Läs mer »

ggr
fredag 22 april 2016

Blogg: Spotify, Svenska kyrkan och Lantmäteriet om det offentliga Sveriges digitaliseringsresa

Digitaliseringen har ändrat affärslogik, marknadsvillkor och förutsättningar för många branscher. Den 19 april samlades ett 60-tal personer i Finlandshuset i Stockholm för att lyssna på när representanter från Spotify, Svenska kyrkan, Lantmäteriet, Gullers Grupp och Rodolfo diskuterade utmaningar, lärdomar, möjligheter och hinder i den offentliga sektorns digitaliseringsresa.

Läs mer »

car (1)
torsdag 21 april 2016

Blogg: Vad vet vi i dag om framtidens samhälle?

Hade nyligen förmånen att få lyssna på Duncan Madsen Pirie, chef för The Adam Smith Institute som är en liberal brittisk tankesmedja med huvudkontor i London.

Läs mer »

Philip, Niklaz, Mikael & Hans
onsdag 20 april 2016

Gullers Grupp startar bolag för digitala startups

Innovation är en viktig nyckel för Gullers Grupps verksamhet. För att bli ännu starkare inom området startar koncernen nu Mesh – ett bolag som kommer att bygga digitala startups. Fokus ligger på att lösa samhällsproblem med hjälp av smarta digitala lösningar.

Läs mer »

downing
tisdag 19 april 2016

Blogg: #MissingType engagerar brittiska blodgivare

När bokstäverna A, O och B ”försvann” från Londons gatuskyltar förra sommaren var det många engelsmän som höjde på ögonbrynen. Samma vecka uppmanades människor att ta bort bokstäverna ur sina namn och inlägg på sociala medier och använda hashtaggen #MissingType.

Läs mer »

podd
måndag 18 april 2016

Podd: Samhällsaktören - Mer om traineeprogrammet

Funderar du på att söka till Gullers Grupps traineeprogram? Ta då chansen och lyssna på specialavsnittet av Samhällsaktören där vi ägnar hela avsnittet åt att prata om traineeprogrammet som går att söka fram till den 25 april.

Läs mer »

Göteborgs_universitet_-_huvudb
torsdag 14 april 2016

Blogg: Politiker måste vara politiker

Statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs universitet har gjort två stora upptäckter. Frågan är om de går ihop.

Läs mer »

news-1172463_960_720
tisdag 12 april 2016

Blogg: Medicinjournalistik räddar liv

Få saker angår oss mer än vår egen hälsa. Därför är det svårt att förstå att det rapporteras allt mindre om medicin och att antalet medicinjournalister minskar.

Läs mer »

cajsaochphilip
tisdag 12 april 2016

Gullers Grupp växer med nya kunder och kollegor

Gullers Grupp fortsätter att växa med både nya kunder och kollegor. Ikano Bostad och KONE väljer Gullers Grupp som kommunikationsbyrå. Produktionsledaren Cajsa Correa och programmeraren Philip Andersson väljer byrån som arbetsplats.

Läs mer »

white-62015_960_720
torsdag 7 april 2016

Blogg: Klarhet räddar världen

En boks betydelse motsvarar inte alltid dess upplaga. Band 13 av Karl Poppers Gesammelte Werke, som kom ut för några månader sedan, ligger för närvarande på plats 896 425 på tyska Amazons försäljningslista.

Läs mer »

gullers_talangjakt
onsdag 6 april 2016

Sök till trainee på Sveriges ledande byrå för samhällsaktörer

Gullers Grupp är en av Sveriges ledande kommunikationsbyråer. Just nu söker vi trainees med engagemang och brinnande intresse för samhällsfrågor.

Läs mer »

Sveriges_Television,_1
tisdag 5 april 2016

Blogg: Fortsatt stort förtroende för nyhetsmedierna

Vem i hela världen kan vi lita på i dagens intensiva informationsbrus? Vad är rykten, spekulationer och vad är sanning? En sak verkar dock tämligen sann. Ryktet om mediernas försämrade trovärdighet är betydligt överdrivet. Förtroendet för public service och de stora morgontidningarna är fortsatt mycket starkt.

Läs mer »

9301215382_001c8dc025_b (1)
torsdag 31 mars 2016

Blogg: Medieträning, ett hot mot demokratin?

Journalistveteranen Erik Fichtelius har just kommit ut med den läsvärda boken ”Vad är en nyhet”. Här får man i koncentrerat format en inblick i det journalistiska hantverket.

Läs mer »

guller_seminarium
onsdag 30 mars 2016

Seminarium: Hur får man medarbetarna att se framtiden och delta i förändring? (Malmö)

Hur stödjer man målgrupper att blicka framåt, se mer av helheten, lämna invanda positioner och bidra till utveckling? Det är återkommande utmaningar för kommunikatörer. Det gäller allmänt, men särskilt i förändringsskeden. När en organisation ska genomgå förändring är det viktigt att medarbetare och externa målgrupper har framtidsperspektiv. Framtidsscenarier – berättelser om framtiden – är en väg att skapa sådan insikt. När möjliga framtider gestaltas med hjälp av scenariernas storytelling skapas beredskap och engagemang för förändring.

Läs mer »

5405334087_bb9b518d96-2
tisdag 29 mars 2016

Blogg: Det var det här med beteende

De som känner mig, och de som har hört mig föreläsa, vet att jag är ganska upptagen av hur vi får det vi vill ska hända att faktiskt hända. Hur förmår vi oss själva, och varandra, att ändra beteende eller att göra det vi kommer överens om att vi ska göra.

Läs mer »

8316453365_d6a8ddc87e_b
torsdag 24 mars 2016

Blogg: Trenger vi egentlig PR?

Dette retoriske spørsmålet ble stilt nylig foran en gruppe PR-studenter her i Oslo, av foredragsholder Even Westerveld, informasjonsdirektør i Norges største bank DNB. Spørsmålet reflekterer diskusjoner som antagelig går varmt blant markedsførere i mange av våre største selskaper: Hva skal vi med PR når vi kan kommunisere direkte med millioner av kunder gjennom egne kanaler?

Läs mer »

siri
onsdag 23 mars 2016

Blogg: Hur smarta är telefonerna i svåra stunder?

Det har inte undgått någon att våra telefoner blir allt smartare och att utvecklingen gått snabbt. När iPhonen först kom 2007 var det en telefon med ett par appar och vettigt internet, nu förväntar vi oss att telefonen ska hålla koll på allt från vår hälsa till vår vårstädning.

Läs mer »

IMG_8775 (1)
torsdag 17 mars 2016

Blogg: Kommunikation <3 HR

I tisdags hölls varumärkesdagen 2016 för offentliga aktörer. Jag skulle prata om varumärkesarbete i offentlig tjänst. Till min stora glädje har utvecklingen inom området gått snabbt framåt. Ett säkert kännetecken på detta var att publiken bestod av en jämn blandning kommunikatörer och personalansvariga.

Läs mer »

error2
tisdag 15 mars 2016

Blogg: Det demokratiska språket

Vi är i en kommunikativ översvämning – där den kulturella och teknologiska förändringen har varit så mycket snabbare än den biologiska. Vårt behov att hela tiden maximera vår tid – multitasking – skapar stora behov av snabba intuitiva kommunikationslösningar. Ett myller av intryck och valmöjligheter som riskerar att skapa error i vår vardag.

Läs mer »

DSC00269-2
tisdag 15 mars 2016

SXSW: Kommunikation med friktion

Under söndagen höll Steve Selzer, designer på Airbnb, en keynote om att aktivt tänka in friktion i kommunikation. Steves röda tråd var att tekniken i form av smartphones, appar osv. gör vårt liv lättare. Men hjälpen kan även stjälpa.

Läs mer »

DSC00217 (1)
söndag 13 mars 2016

SXSW: Crowdsourcad cykelsäkerhet

Gullers Grupp är på plats under världens största mötesplats för innovationer och ny teknik, South by Southwest Interactive i Austin Texas. Under 5 dagar behandlas framtidens lösningar och teknik genom keynotes, seminarier och workshops. Bland talarna finns president Barack Obama som gav en keynote under fredagen.

Läs mer »

guller_seminarium
fredag 11 mars 2016

Seminarium: Träffa rätt i Almedalen (Göteborg)

Frukostseminarium den 22 mars i Göteborg: Almedalsveckan är Sveriges största politiska mötesplats. Över 35 000 besökare och drygt 3 500 programpunkter med allt från seminarier, föreläsningar, debatter och rundabordssamtal till mingel och middagar. Möten i mängder med andra ord.

Läs mer »

Mediegegruppen
torsdag 10 mars 2016

Bli en mästare på att kommunicera kort, koncist och begripligt

Den 20 maj har du möjlighet att praktiskt utveckla din förmåga att kommunicera kort, koncist och begripligt. Mediegruppen AB genomför då en heldagsutbildning i praktisk kommunikation och budskapsformulering.

Läs mer »

Trump
torsdag 10 mars 2016

Blogg: Trump och grundläggande kommunikation

Vi är många som just nu lever med kronisk skrämselhicka inför utsikten att Donald Trump inom ett år kan komma att ha fingret på kärnvapenknappen. Hur är det möjligt? Vilka lägger sina röster på Trump? Det handlar om effektiv kommunikation och USA:s båda anrika partier har hittills fatalt misslyckats.

Läs mer »

HK-14
onsdag 9 mars 2016

Gullers Grupp rekryterar Gustaf Lorentz

Gustaf Lorentz, tidigare analyschef på Sydsvenska Handelskammaren, börjar på kommunikationsbyrån Gullers Grupp i Malmö. Gustaf Lorentz kommer att ansvara för att bygga upp Gullers Grupps Public Affairs-verksamhet i södra Sverige och går in som senior konsult.

Läs mer »

lampa
tisdag 8 mars 2016

Blogg: Problemet med ordet utmaning

Flera med mig har noterat utmaningen med ordet utmaning: Ordet utmaning ersätter numera ofta ordet problem, både i den politiska och mediala debatten. Begreppen kan förklaras på många vis, men jämförelsen nedan där betydelserna denna gång är hämtade från Wiktionary, visar tydligt att orden inte betyder samma sak och därför inte bör likställas.

Läs mer »

Bildbild
måndag 7 mars 2016

Blogg: The future starts today

Få samhällsfrågor skapar lika stort engagemang världen över som klimatförändringen. En av klimatrörelsens mest kända kampanjer är Earth Hour. En timme om året, alltid i slutet av mars, uppmanas vi att stänga av våra elektroniska apparater och släcka alla lampor för att skicka ett visuellt budskap om klimatfrågans vikt.

Läs mer »

guller_seminarium
måndag 7 mars 2016

Seminarium: Förändring – när kommunikationen ställs på sin spets (Umeå)

Vi bjuder in till ett frukostseminarium den 22 mars i Umeå där du får ta del av flera konkreta exempel på förändringskommunikation i praktiken.

Läs mer »

syea_4 (1)
torsdag 3 mars 2016

Gullers Grupp i Malmö söker nya konsulter!

Gullers Grupp är en kommunikationsbyrå med ett brinnande intresse för samhällsfrågor. Vi är drygt 90 medarbetare runtom i Sverige med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Sundsvall. I Malmö finns vi sedan förra året. På vårt Malmökontor arbetar idag åtta personer. Nu vill vi bli fler.

Läs mer »

Guardsmen and Army Reserve soldiers are undergoing the Army's Warrior Leader Course at the 201st Regional Training Institute out of Fort Allen, Juana Diaz, Puerto Rico. Today, soldiers trained in their warrior tasks and squad level leadership skills at Camp Santiago Joint Maneuver Training Center, Salinas, Puerto Rico. The students of WLC Class 004-13 are expected to graduate on Apr. 26. Here, Sgt. Erma Joseph, member of the U.S.V.I. National Guard, direct fellow WLC students to perform area security after spotting enemy activity. (Army National Guard photo by Staff Sgt. Joseph Rivera Rebolledo, Public Affairs Specialist, Puerto Rico National Guard)
tisdag 1 mars 2016

Blogg: Velkommen til VUCA-verdenen

Den strategiske kommunikation er i forandring. I stedet må vi lære af de ideer, der lige nu gennemsyrer moderne militær og forskning: Lyt, dyrk samarbejdet og vær intuitiv.

Läs mer »

guller_seminarium
fredag 26 februari 2016

Seminarium: När drevet går – så hanterar du granskningen (Malmö)

Avslöjandet av Kommunals krogsatsning, Arlas vidlyftiga representation, och ministrarnas bostadsaffärer. 2016 har inletts med en rad medieavslöjanden där enskilda organisationer fått hantera att drevet går.

Läs mer »

Rove och Bush
torsdag 25 februari 2016

Blogg: Att vinna ett val och forma framtiden

Karl Rove måste betraktas som en mästare i politisk kommunikation. Han var arkitekten bakom de valkampanjer som gav George W. Bush presidentmakten 2000 och 2004. Sedan dess har han gjort sig känd som konservativ kommentator och på senare tid också som författare.

Läs mer »

onsdag 24 februari 2016

Brinner du för kommunikation inom medicin och hälsa?

Gullers Grupp Stockholm söker kommunikationskonsult inom läkemedel. Gullers Grupp har det senaste året fått allt fler uppdrag inom medicin och hälsa. Just nu arbetar vi med uppdrag inom bland annat hjärt-kärlsjukdom, onkologi, MS, KOL och diabetes.

Läs mer »

Nu börjar lokalen i Göteborg ta form
tisdag 23 februari 2016

Blogg: Nu flyttar Göteborg

Det är nog få i Göteborg som inte känner till Bräutigamhuset. Som mötesplats för Göteborgs societet och som kunglig hovleverantör är det inte en dålig historia som huset i hörnet av Östra Hamngatan 50 och Kungsgatan 54 bär på. Nu är det dags för Gullers Grupp att bygga på lite ny.

Läs mer »

RODOLFO_MGM2454
tisdag 23 februari 2016

Gullers Grupp och Rodolfo går samman

Som ett nästa steg i den digitala utvecklingen har Gullers Grupp förvärvat en del av innovationsbyrån Rodolfo. Gullers Grupp, som har fokus på samhällsaktörer, utvecklar nu sin digitala kompetens än mer för att kunna bidra till att kunderna möter samhällets ständigt förändrande behov och önskemål.

Läs mer »

Skärmavbild 2016-02-18 kl. 14.14.41
torsdag 18 februari 2016

Blogg: Ledarens eldprov

Under häxjakterna använde man eldprov för att få fast häxor. De misstänkta fick stå på hett järn eller gå på eldade stenar. Även idag behövs det människor som klarar av att vara annorlunda, även om det kräver att dansa på glödheta stenar.

Läs mer »

Bild bloggen (1)
tisdag 16 februari 2016

Blogg: Bästa kunderna

I torsdags vann Gullers Grupp tävlingen Årets byrå, där kunderna får betygsätta kommunikationsbyråer, för sjunde gången i klassen stora pr-byråer. När vi satt där på Cirkus i Stockholm och väntade på resultatet var vi ödmjuka. Att både växa så mycket som vi har gjort under det senaste året och samtidigt lyckas ha den högsta kundnöjdheten i branschen kan knappast vara möjligt, resonerade vi. Men det var det. Och därför extra roligt att vinna detta år.

Läs mer »

IMG_1148 (1)
fredag 12 februari 2016

Gullers Grupp fortsatt i täten

Gullers Grupp är återigen vinnare i tävlingen Årets byrå som under 15 år kartlagt hur nöjda kommunikationsköpare är med sina byråer. Tidigare har byrån vunnit sex gånger och kommit tvåa vid fem tillfällen.

Läs mer »

Unnamed_-_Chimpanzee_-_Central_African_Republic (1)
torsdag 11 februari 2016

Blogg: Apans år är kreativitetens år

Enligt den kinesiska kalendern går vi denna vecka in i Apans år. Nytt år brukar betyda nya löften. Oavsett om du har hållit det där om att sluta röka eller börja träna, som kändes så övertygande vid ett champagnerusigt tolvslag för en dryg månad sedan, så får du alltså redan nu en andra chans till förändring och nystart.

Läs mer »

Bild-SuperBowl
tisdag 9 februari 2016

Blogg: Slaget om Super Bowl

Natten till i måndags avgjordes årets Super Bowl. En match där ett antal varumärken tävlar om konsumenternas uppmärksamhet och hjärtan. I pauserna visas det även amerikansk fotboll. Men hur bra reklam var det då i årets match? Med över 110 miljoner TV-tittare och ett annonspris på 700 000 per sekund är förväntningarna höga.

Läs mer »

16260046973_0561915cd5_o
torsdag 4 februari 2016

Blogg: Inspiratören David

Musik, artisteri, kläder, identitet - David Bowie inspirerade andra och lät sig själv inspireras under hela sitt liv. Jag tycker att även vi som arbetar med kommunikation borde inspireras av denna moderna renässansmänniska. För det finns många likheter mellan framgångsrikt artisteri och framgångsrika kommunikatörer. Några exempel:

Läs mer »

guller_seminarium
onsdag 3 februari 2016

Seminarium: Att tänka nytt kring gamla (och nya) problem (Malmö)

Frukostseminarium i Malmö 11 februari: Vi har en ny Gud som tar ett fast grepp om vår planet och förändrar villkoren för människans existens. En Gud som tar och som ger. Den nya tidens Gud stavas Globalisering, Urbanisering och Digitalisering. Förändringarna är så omfattande att vi kan tala om att vi befinner oss i ett nytt paradigm.

Läs mer »

parkour
tisdag 2 februari 2016

Blogg: Dags att höja energinivån

När tröttheten smyger sig på kan det vara dags för en Energizer för att höja energinivån i arbetsgruppen.
Hyper Island delar med sig av en samling kreativa övningar som kan vara läge att spana in.

Läs mer »

helena_thelin
måndag 1 februari 2016

Gullers Grupp rekryterar Helena Thelin

Kommunikationsbyrån Gullers Grupp rekryterar Helena Thelin. Helena kommer senast från Prime PR har bred erfarenhet av att jobba med uppdragsgivare både inom offentlig, ideell och privat sektor. På Gullers Grupp kommer Helena Thelin att arbeta som projektledare.

Läs mer »

arets_samhallsaktor_ny
fredag 29 januari 2016

Refugee phones har vunnit Årets samhällsaktör 2015

Genom tävlingen ’Årets samhällsaktör’ vill Gullers Grupp ta reda på vilken opinionsbildande insats som varit mest framgångsrik under det gångna året. På torsdagen kunde det på Gullers Grupps Vintermingel tillkännages att Refugee phones har röstats fram som Årets samhällsaktör 2015.

Läs mer »

K_Street_NW_at_19th_Street (1)
torsdag 28 januari 2016

Blogg: Demokratiutredningen brister i analysen av lobbying

”Låt fler forma framtiden!” uppmanar Olle Wästberg, enmansutredare av svensk demokrati. Slutbetänkandet (SOU 2016:5) innehåller en blandning av stort och smått, allt från klimatförändringar till sjukersättningsregler för kommunalpolitiker. Många av detaljförslagen är behjärtansvärda och okontroversiella. Men utredningen brister när det gäller analysen av de större sambanden.

Läs mer »

Snapchat_Logo
tisdag 26 januari 2016

Blogg: Är det dags för Löfven att skaffa Snapchat?

Snapchat har ökat lavinartat i användning de senaste åren och nyligen kungjordes att Vita huset nu har ett konto på den sociala plattformen. Gullers Grupps Viktor Gustafsson frågar sig om tiden nu är mogen för Stefan Löfven att sjösätta användarnamnet Rosenbad?

Läs mer »

IMG_1962 (1)
fredag 22 januari 2016

Att kunna tala så att andra vill lyssna

Att beröra, inspirera och engagera är avgörande förmågor för att nå fram. Det är en förmåga som går att träna upp. Det handlar om vad och hur du berättar, på vilket sätt du rör dig, förbereder dig
– och hur du improviserar.

Läs mer »

Johnny Paycheck i soffa (1)
torsdag 21 januari 2016

Blogg: Att säga allt med fem ord

Låt oss för ett ögonblick minnas Johnny Paycheck. Låt oss minnas Johnny Paycheck och låt oss prata om att skriva kort men berätta långt. Låt oss studera konsten att sammanfatta, att koka ner en text till en buljongtärning som vid läsning expanderar till en berättelse som rymmer hela livsöden.

Läs mer »

samhallsaktor_se_header
onsdag 20 januari 2016

Rösta fram Årets samhällsaktör 2015

Förra året frågade Gullers Grupp ett tiotal personer med stor insyn i samhällsdebatten vilka som varit de mest framgångsrika opinionsbildande insatserna under de senaste 25 åren. Det resulterade i ett antal nominerade organisationer och företag som presenterades för allmänheten på hemsidan samhällsaktörer.se. Efter några veckors röstande av allmänheten utsågs A non smoking organisation till vinnare av den prestigefulla titeln ”De senaste 25 årens främsta samhällsaktör”.

Läs mer »

black-and-white-businessman-man-suit (1)
tisdag 19 januari 2016

Blogg: Samtal för social sammanhållning

Olika typer av samtal mellan invånare och myndigheter, kommuner eller företag är idag en naturlig del av den offentliga sfären. Den här typen av samtal kan ses som en del i den demokratiska processen – tillsammans med media skapar de delaktighet och en känsla av social sammanhållning.

Läs mer »

RadioVideo (1)
torsdag 14 januari 2016

Blogg: Mobilvideo – ett smidigt verktyg för utrikeskorrespondenter

Rörlig bild börjar bli ett självklart medium även för radioreportrar. Den smidiga mobilvideotekniken gör också att de kan filma på känsliga platser i världen utan att skapa så mycket uppmärksamhet som ett stort tv-team skulle göra.

Läs mer »

IMG_1034
onsdag 13 januari 2016

Gullers Grupp kan utses till Årets byrå

Gullers Grupp är återigen nominerade i tävlingen Årets byrå som under 15 år kartlagt hur nöjda kommunikationsköpare är med sina byråer. Tidigare har byrån vunnit sex gånger och kommit tvåa vid fem tillfällen.

Läs mer »

guller_seminarium
onsdag 13 januari 2016

Seminarium: Gör dig redo för Almedalen (Malmö)

Frukostseminarium i Malmö 22 januari: Snart går Almedalsveckan 2016 av stapeln. Oavsett om du i sammanhanget är veteran eller om du planerar inför din första politikervecka på Gotland är det hög tid att börja förbereda sig.

Läs mer »

IMG_3069 (1)
tisdag 12 januari 2016

Blogg: I tystnaden bor orden

Som många andra känner jag ibland behov av att nyfiket utforska mina egna förmågor. Tidigare har detta oftast bestått i olika sportaktiviteter, nu var det dags att ge även insidan en match. Därför åkte jag iväg för att under tio dagar, i total tystnad, lära mig den uråldriga meditationstekniken Vipassana. Föga anade jag vad jag gav mig in i…

Läs mer »

Högskola (1)
tisdag 5 januari 2016

Blogg: Några få promille avsätts till kommunikation

”Lärosäten marknadsför sig för 100 miljoner”, lyder en rubrik i senaste numret av Universitetsläraren (nr 8 2015). Oj, det låter mycket, kanske någon reagerar spontant. Men betänk då att högskolesektorns årliga resurser ligger runt 65 miljarder kronor. Det betyder att bara några få promille avsätts till kommunikation. Oj, vad lite, skulle man i stället kunna säga.

Läs mer »

blogg_penna_350x220
måndag 21 december 2015

Kommunikativt ledarskap i praktiken

Vill du som chef bli bättre på att kommunicera? Få handfasta verktyg och träning om ledarskap i praktiken? Nordisk Kommunikations diplomerade chefsutbildning ger dig kunskaperna för att bli en kommunikativ ledare!

Läs mer »

adfreak-year-in-review-joan-didion (2)
torsdag 17 december 2015

Blogg: Årets stora trend är normbrytande

Året börjar lida mot sitt slut. 2015 har varit ett år som präglats av många bra kommunikativa kampanjer, idéer och uttryckssätt. När jag läser olika trendrapporter från året som gått så fastnar jag vid en sak: Detta har varit året då den normbrytande kommunikationen fått sitt riktiga genombrott.

Läs mer »

Fragile
tisdag 15 december 2015

Blogg: Det som är viktigt måste man vara rädd om

Chefen är den viktigaste kanalen i vår interna kommunikation. Jag ska villigt erkänna att jag själv agerar slavsändare till precis detta påstående titt som tätt. Utmaningen för chefer är att vi är många som basunerar ut detta påstående.

Läs mer »

the-riksdag-346747_1280
torsdag 10 december 2015

Blogg: Det behövs en ny maktutredning

Är vi på väg mot eller bort ifrån det svenska demokratiska idealet? Det var den stora fråga som den socialdemokratiska regeringen under Ingvar Carlsson ställde 1985. Regeringen tillsatte en maktutredning, som i praktiken var ett stort forskningsprojekt. Vi som fick uppdraget hade fem år på oss.

Läs mer »

Bild_blogg_JPå_0812
tisdag 8 december 2015

Blogg: Är det dags för ett stort svenskt nyttoföretag?

Det finns idag en allt starkare förväntan på företag att ta ansvar för samhället de verkar i. Krav som tidigare främst berört myndigheter och intresseorganisationer gäller i allt högre utsträckning även kommersiella aktörer. För de bolag som agerar på utvecklingen väntar en rad fördelar. Studier visar att företag som drivs av mer än det finansiella resultatet har större tillväxtpotential, skapar högre lojalitet och har lättare att attrahera ny talang.

Läs mer »

100w
fredag 4 december 2015

Södertörns högskola och Gullers Grupp prisades på 100-wattaren

Kampanjen ”Jag är lärare” som Södertörns högskola tagit fram tillsammans med Gullers Grupp under höstterminen 2015 vann idag en 50-wattare (tredje pris) i kategorin ideellt.

Läs mer »

news-507772_960_720
torsdag 3 december 2015

Blogg: Medieborgaren går igen

Medieutredningen har regeringens uppdrag att lägga grunden för en ny statlig mediepolitik. Nyligen kom en delrapport: ”Medieborgarna & medierna” (SOU 2015:94). Rapporten kan rekommenderas för den som vill ha en lättillgänglig översikt över dagens medielandskap. Den är full av aktuella siffror. Problemet är att det finns en paradox. Ju mer aktuell en produkt är, desto snabbare blir den inaktuell. Data som känns fräscha 2015 riskerar att bli förlegade redan nästa år eller nästnästa.

Läs mer »

blogg 1 dec
tisdag 1 december 2015

Blogg: Nu är det jul igen

Ja, nu är julen snart här igen. Förväntansfyllda barn, släktträffar och sentimentalitet – en perfekt mix av ingredienser för de som vill skapa starka och slagkraftiga historier i sin kommunikation.

Läs mer »

BILDEN (1)
torsdag 26 november 2015

Blogg: Därför är ”varken eller” också ett viktigt svar

Genom åren har jag i många undersökningsuppdrag fått höra att vi svenskar är försiktiga och fega när det gäller att uttrycka åsikter eller att ha bestämda ståndpunkter. Vi bor ju i landet lagom och då är det som om det förväntas att de flesta svenskar också har attityder som är ”lagom” och inte sticker ut. Många tror därför att svenskar i enkäter kryssar svarsalternativen ”vet ej” eller ”varken eller” av slentrian eller på grund av någon medfödd ”lagomhet” att inte våga ta ställning.

Läs mer »

PastedGraphic-2
tisdag 24 november 2015

Blogg: Värmande dialog en kall höstkväll

Det är något visst att en regnig höstkväll möta människor som trots busväder, mörker och fulltecknade agendor möter upp för att dela med sig av sina åsikter och hjälpa till att forma framtiden. Att se hur en grupp tillsammans vrider och vänder på en utmaning för samhället och kommer på nya idéer och lösningar. Hur en enda persons tankar kan göra skillnad i det stora. En lös tanke eller vag idé som i gruppen blir något konkret när alla deltagarnas erfarenheter kommer samman. Något konkret som kan göra stor skillnad i framtiden.

Läs mer »

IMG_2268
torsdag 19 november 2015

Blogg: Den mest effektiva & globalt fungerande kommunikationsformen

Björn Skifs berättade en gång om ett tidsfördriv han uppfunnit för långa stunder i olika turnébussar – det gällde att para ihop de tre mest osannolika personer man kan tänka sig. Han hade helt fantastiska förslag efter många mils turnébussträning. Jag minns inga exakt men det skulle kunna ha varit Moder Theresa, Janne Långben och Gustav Vasa. Eller Adolf Hitler, Bruno K Öijer och Anna Anka. Och så vidare. Detta var nu bara ett tidsfördriv, men man anar ju att dessa personer skulle få lite trassel med kommunikationen i verkligheten.

Läs mer »

Tahrir-torget
tisdag 17 november 2015

Blogg: Kan man twittra en regering?

I fredags kväll kom de första nyheterna om de fruktansvärda attackerna. Unga radikaliserade män går till attack mot Paris, mot det öppna samhället, med cirka 130 dödsoffer som följd. När den arabiska våren drog fram 2011 med protester från Mauretanien i väster till Oman i öster, var det många som trodde att detta skulle leda till stora samhällsförändringar i området och med det ökad säkerhet i andra delar av världen också.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-11-12 kl. 12.54.37
torsdag 12 november 2015

Blogg: Får det vara en kränkande kopp kaffe?

”Den politiska korrektheten har gått för långt!” Detta stridsrop hörs ofta i svenska debatter om allt från jämlikhet till miljöansvar. Samtidigt som vi svenskar den gångna veckan diskuterade Robert Gustafssons utspel hos Skavlan har USA upptagits av formgivningen av en kaffekopp.

Läs mer »

Vision2 (2)
tisdag 10 november 2015

Blogg: Tankar som förändrar världen

I den internationella bästsäljaren ”Sapiens – en kort historik över mänsklighetens historia” kan man bland annat läsa om det som gjort just människan så framgångsrik. Den kognitiva revolutionen ska ha startat för mellan 30 000 och 70 000 år sedan och innebar helt nya sätt för människan att tänka och kommunicera.

Läs mer »

guller_seminarium
måndag 9 november 2015

Seminarium: Våga släppa fram medarbetarnas innovationskraft

Frukostseminarium i Malmö 19 november: Vad händer om vi vågar släppa fram medarbetarnas tankar, idéer och innovationskraft till fullo? Vad leder till för verksamheten och för medarbetarna själva? Höörs kommun kommer och berättar om det innovationsprojekt som de just nu är mitt uppe i.

Läs mer »

språket
torsdag 5 november 2015

Blogg: Är du en nörd?

Har du tänkt på hur begreppet nörd hastigt och lustigt fått en ny betydelse? På åttiotalet, när jag växte upp, var nörd bland det värsta en kunde bli kallad – ett begrepp i paritet med ”tönt” eller ”fjant”. Men de senaste åren har någonting hänt.

Läs mer »

Internet
tisdag 3 november 2015

Blogg: Vilket internet vill vi ha?

Personer och organisationer som ligger i framkant digitalt är ett hett populärkulturellt ämne just nu. Vissa porträtteras som brottslingar och andra som hjältar. Brottslighet måste självklart bekämpas, men hur begränsande ska vi vara kring nya sätt att använda internet? Vilket internet vill vi ha?

Läs mer »

640px-Byggarbetsplats_(2)
onsdag 28 oktober 2015

Blogg: Sprickorna i Sumpan

Överenskommelser spricker och löften bryts. Det har blivit allt vanligare i svensk politik den senaste tiden. Besluten som fattas i riksdagen kan kännas långt bort, men vad händer när den politiska marken börjar rämna under kommunpolitikers fötter? Idag var det Sundbybergs tur i form av ett eventuellt maktskifte och ett sprucket politiskt styre.

Läs mer »

guller_seminarium
onsdag 28 oktober 2015

Seminarium: Vart tog medicinjournalistiken vägen?

Frukostseminarium i Stockholm 3 november: Antalet specialiserade journalister har under lång tid stadigt minskat på redaktioner runt om i Sverige, något som berör oss alla. Detta gäller inte minst medicinjournalister. Många stora nyhetsredaktioner saknar helt en medicinjournalist.

Läs mer »

100w
fredag 23 oktober 2015

Dubbelnominering i 100-wattaren!

Kampanjen ”Jag är lärare” för Södertörns högskola är nominerad i två kategorier i 100-wattaren, reklamtävlingen som belönar kommunikation som gett bevisad effekt genom hög kreativitet. Efter kampanjen 2014 översteg ansökningarna till Södertörns högskolas lärarutbildningar målet med 500% och ökade med 323% jämfört med riksgenomsnittet. Kampanjen skräddarsyddes efter målgruppens mediekonsumtion och visade hur förebilder med hög status har samma egenskaper som lärare.

Läs mer »

David_Cameron_and_Barack_Obama_at_G8_summit,_2013
torsdag 22 oktober 2015

Blogg: Konsten att utforma valmöjligheter

Alla som formulerat enkätfrågor vet hur mycket svarsalternativens utformning kan påverka svaren. Samma sak gäller när människor väljer. Om äpplena ligger mer lättåtkomliga på disken än bullarna så förbättras folkhälsan.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-10-20 kl. 11.04.16
tisdag 20 oktober 2015

Blogg: Framgångsfaktorer för god internkommunikation

Vad gör de organisationer som lyckas bättre med sin internkommunikation än andra? Svaret på den frågan kan naturligtvis sökas utifrån många olika perspektiv. Ett perspektiv är att ta reda på vad chefer och medarbetare som arbetar i dessa organisationer säger.

Läs mer »

OPINION (1)
fredag 16 oktober 2015

Blogg: Gallup slutar mäta väljaropinionen

Det är en historisk händelse när Gallupinstitutet nu har bestämt sig för att sluta med sina dagliga mätningar av opinionsläget inför presidentvalet.

Läs mer »

241332-e7b5d7c32e304823b30457d1fd43ef55
torsdag 15 oktober 2015

Blogg: Design = ekonomi

Många gånger har jag fått frågan om design verkligen är lönsamt.
Låt mig ställa en motfråga: Har man verkligen råd att chansa?

Läs mer »

Nobel2008Literature_news_conference1
torsdag 8 oktober 2015

Blogg: Allas blickar är riktade mot Börssalens dörrar

Idag tillkännagavs nobelpristagaren i litteratur. Ni har sett det förut; den ständige sekreteraren för Svenska Akademin öppnar dörrarna och möts av bländade ljus från reportrar från hela världen. Alla väntar förväntansfullt på att den stora hemligheten ska avslöjas. För det är just vad det har blivit – ett stort hemlighetsmakeri och ett lyckat kommunikationskoncept.

Läs mer »

Vem får synas i svensk reklam?
tisdag 6 oktober 2015

Blogg: Framtidens kommunikation stavas mångfald

Vid årsskiftet 14/15 kunde vi ta del av proffsens profetior i marknadsföringsbranschen. 2015 spåddes bli året då marknadsföringen blev ännu mer digital, mer integrerad och samtidigt mer mänsklig. Inne på årets fjärde kvartal kan vi konstatera att kompassen pekade rätt.

Läs mer »

guller_seminarium
måndag 5 oktober 2015

Seminarium: Färska insikter om internkommunikation (Göteborg)

Frukostseminarium i Göteborg 8 oktober: Internkommunikation blir allt viktigare, inte minst när många företag och organisationer ställs inför ett hårt förändringstryck.

Läs mer »

guller_seminarium
fredag 2 oktober 2015

Seminarium: Färska insikter om internkommunikation (Malmö)

Frukostseminarium i Malmö 14 oktober: Internkommunikation blir allt viktigare, inte minst när många företag och organisationer ställs inför ett hårt förändringstryck. Att då kunna ta reda på hur läget är och sedan handla utifrån väl underbyggd kunskap skapar förutsättningar för ett bättre förändringsarbete.

Läs mer »

IMG_1409
torsdag 1 oktober 2015

Digitala samhällsaktörer på #societyhack

I tre dagar har jag förmånen att flytta min arbetsplats till Telefonplan och den kreativa affärsskolan Hyper Island. Här genomför vi Society Hack 15. Det betyder att vi på Gullers Grupp tillsammans med Transdev, beslutsfattare och framförallt 280 studenter på Hyper Island, ägnar 72 timmar åt att ta fram idéer för att göra kollektivtrafiken mer hållbar och attraktiv.

Läs mer »

artiklar--starkt-kaffe--koppar--morgontidning_3334838
tisdag 29 september 2015

Blogg: Är roliga nyheter dåliga nyheter?

Hur kul måste en nyhetstext vara för att ha en chans att publiceras? Frågan väcks vid köksbordet där morgontidningen är uppslagen.

Läs mer »

DE_25 september 2015_MG_0217-2
måndag 28 september 2015

Gullers Grupp rekryterar konsult inom medicin och hälsa

Nu rekryterar Gullers Grupp Saga Rosén som ny kommunikationskonsult inom affärsområdet medicin och läkemedel. Saga Rosén kommer senast från Narva, har erfarenhet av arbete både inom public affairs och myndighetsarbete och är IMA-diplomerad av Läkemedelsakademin.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-09-24 kl. 13.31.17
torsdag 24 september 2015

Blogg: Adblock tvingar mediehusen att tänka om

I Apples nya iOS-uppdatering, som släpptes häromdagen, gör IT-jätten det för första gången möjligt att ladda ner adblock-appar till mobilen. Blockerade annonser riskerar att slå hårt mot mediehusens annonsintäkter och återigen tvinga dem att omvärdera sina affärsmodeller.

Läs mer »

sem 28 sep 2015
onsdag 23 september 2015

Blogg: Färska insikter om internkommunikation

Hur ska du få drivet att komma inifrån verksamheten? Var finns styrkorna och svagheterna och var ska man börja någonstans? Hur hittar man organisationens styrkor och svagheter i den så viktiga interna kommunikationen?

Läs mer »

GG-Aspiranter
fredag 11 september 2015

Gullers Grupp satsar på unga

Gullers Grupp fortsätter sin nyrekrytering och anställer sex juniorer till sitt aspirantprogram. Bland rekryteringarna finns kompetens från Hyper Island, en tidigare politisk sekreterare på Stockholms studentkårers centralorganisation och en redaktör från Nyheter24-gruppen. Juniorkonsulterna kommer att arbeta på Gullers Grupps kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Läs mer »

guller_seminarium
torsdag 10 september 2015

Seminarium: Färska insikter om internkommunikation

I juli förvärvade Gullers Grupp Nordisk Kommunikation och stärkte därmed sin kompetens inom internkommunikation ytterligare. Nordisk Kommunikation har under åren arbetat med att utveckla metoder och verktyg för framgångsrik intern kommunikation.

Läs mer »

Jonas och Johanna
fredag 4 september 2015

Gullers Grupp förstärker sitt PR-erbjudande

Tidigare har Gullers Grupp meddelat om flera stora rekryteringar inom konceptutveckling och kampanj. Nu tillkännages att byrån stärker erbjudandet inom pr genom rekryteringen av Jonas Pålsson och Johanna Almlund.

Läs mer »

guller_seminarium
måndag 31 augusti 2015

Lär dig tänka som en redaktör

Frukostseminarium i Malmö 9 september: Allt fler företag och myndigheter producerar redaktionellt innehåll till sina olika kanaler, och väljer att organisera arbetet som en redaktion. Vad kan dessa organisationer lära sig av hur en journalistisk redaktion, ledd av en redaktör, jobbar?

Läs mer »

Frukostseminarium
fredag 28 augusti 2015

Blogg: Från prop till pop

Miljö- och energidepartementet hanterar många viktiga och tekniskt komplicerade frågor som påverkar oss alla, såväl nuvarande som framtida generationer. Den höga graden av expertis inom departementet lämnade även avtryck i kommunikationen, som präglades av tekniska termer och svårbegripligt språk. Detta var något som kommunikationschefen Johan Järnesund ville råda bot på.

Läs mer »

ny_IMG_0879_sv
torsdag 27 augusti 2015

Gullers Grupp satsar på konceptutveckling och kampanjer

Gullers Grupp stärker sitt erbjudande inom konceptutveckling och kampanjer genom rekryteringen av flera tunga kompetenser.

Läs mer »

jackson_spalding
onsdag 26 augusti 2015

Blog: Mentorship and leadership in Atlanta

A couple of weeks ago, I had the privilege of spending three days at Jackson Spalding in Atlanta, Georgia. Jackson Spalding, like Gullers Grupp, is part of the Public Relations Organization International (PROI) network.

Läs mer »

guller_seminarium
torsdag 13 augusti 2015

Seminarium: Från prop till pop

Frukostseminarium i Stockholm 28 augusti: ”Regeringen har idag beslutat…” Så brukade många pressmeddelanden från Miljö- och energidepartementet inledas. Alltför många tyckte kommunikationschefen Johan Järnesund.

Läs mer »

mediegruppen_350x220
torsdag 9 juli 2015

Praktisk utbildning i medierelationer

Den 25 september bjuder vi in till en kurs i medierelationer och budskapsformulering. Under ledning av våra erfarna kursledare får du en unik heldagsutbildning som stärker ditt initiativ i kontakten med journalister och gör dig tryggare, tydligare och mer begriplig i dina mediekontakter.

Läs mer »

blogg_penna_350x220
onsdag 1 juli 2015

Gullers Grupp förvärvar Nordisk Kommunikation

Gullers Grupp förvärvar den strategiska kommunikationsbyrån Nordisk Kommunikation. Byråns verksamhet bygger på hög specialistkompetens inom internkommunikation kombinerad med erfarenhet från företag, offentliga organisationer och forskning. Köpet är ett led i Gullers Grupps satsning på att växa inom organisations- och ledarkommunikation.

Läs mer »

shutterstock_52812544
torsdag 25 juni 2015

Blogg: Nu tar bloggen sommarlov

Nu när midsommar är förbi och sommaren (förhoppningsvis) är på ingång så passar vi på Gullers Grupp på att ta lite bloggsemester.

Läs mer »

KatarinaHemming_pressbild
onsdag 24 juni 2015

Katarina Gentzel Sandberg och Hemming Lindell blir vice vd

Katarina Gentzel Sandberg och Hemming Lindell utses till nya vice vd för Gullers Grupp. Uppdraget omfattar ett särskilt ansvar för affärsutveckling.

Läs mer »

p(k+i)
onsdag 17 juni 2015

Blogg: p(k+i): Alla är kreativa

Samlar man en grupp människor på valfri arbetsplats och ställer frågan om kreativitet är viktigt så svarar de flesta ja. Frågar man däremot om de tycker att de är kreativa får man ett helt annat svar.

Läs mer »

ds_i_trygga_sakra_hander
tisdag 16 juni 2015

Blogg: Rekrytering genom profilering

Inom offentlig sektor kommer det saknas 180 000 medarbetare år 2025. Detta leder till att många organisationer står inför stora utmaningar. Två av dessa, Danderyds sjukhus och Kriminalvården, pratade om hur man som organisation kan profilera sig för att råda bot på just detta på morgonens frukostseminarium.

Läs mer »

gullersled1
tisdag 16 juni 2015

Gullers Grupp byter vd

I takt med att Gullers Grupp växer sker nu en intern omorganisation i ledningen. Från och med 22 juni tar nuvarande styrelseordförande Hans Gennerud över som vd för koncernen Gullers Grupp. Nuvarande vd Annika Sjöberg blir i stället vd för Gullers Grupp Syd samt chef för alla bolagens upphandlingsarbete. Ett ytterligare antal tjänster kommer att utses framöver, däribland tillträder Ulf Dahlqvist som byråchef i Stockholm.

Läs mer »

blogg_penna_350x220
torsdag 11 juni 2015

Blogg: Bättre med osynliga myndigheter?

Två forskare har funnit att myndigheterna ”polerar fasaden”. Flertalet myndigheter lyfter nämligen fram ”synlighet” som det viktigaste målet för sin kommunikation. Detta fokus är riskfyllt, menar forskarna. ”På längre sikt hotar myndigheters varumärkesorientering och jakt på anseende många av de fundament som svensk förvaltning vilar på, vilket i sin tur leder verksamheten bort från det substantiella och långsiktigt meningsfulla.” (Magnus Fredriksson och Josef Pallas på SvD Brännpunkt 13 maj 2013. Debattartikeln bygger på rapporten ”Med synlighet som ledstjärna”, Uppsala universitet, Division of Media and Communication Science Research Report 2013:1.)Materialet består av myndigheternas kommunikationsplaner och andra policydokument. Analysen är en kvantitativ innehållsanalys av enkelt slag. Det visar sig, föga överraskande, att flertalet myndigheter strävar efter att deras information ska nå ut till mottagarna. Dessa uttalanden hänförs av författarna till en kategori som de kallar ”ryktbarhetens principer”. Drivkraften är här en önskan att bli uppmärksammad. Just det, konstaterar läsaren. Varför skulle myndigheter annars kommunicera? Vore det bättre med osynliga myndigheter?

Läs mer »

IMG_0099
onsdag 10 juni 2015

Podd: Samhällsaktören #4
– Hyresgästföreningen

Gullers Grupp fortsätter samtalen om samhällsutmaningar och framtidens Göteborg. Sist träffade vi stadsarkitekt Björn Siesjö. Den här gången besöks vi av Hyresgästföreningen Region västra Sverige.

Läs mer »

Henna&Per
onsdag 10 juni 2015

Gullers Grupp rekryterar från Hyper Island

Gullers Grupp rekryterar dubbelt från Hyper Island. Henna Wedin och Per Fridsjö värvas innan skolårets slut och kommer jobba med konceptutveckling och kampanjer med fokus på rörlig och digital kommunikation.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-03-01 kl. 22.04.01
måndag 8 juni 2015

Blogg: 100 tankar

Den första mars vräkte regnet ned i stora delar av landet. Vissa hade snö. På Gullers Grupps kontor antogs en utmaning om att blogga varje dag – i 100 dagar.

Läs mer »

guller_seminarium
måndag 8 juni 2015

Seminarium om rekrytering genom profilering

Frukostseminarium i Stockholm 16 juni: Hur använder vi rekryteringsbudgeten mer effektivt? Flera samhällsaktörer kämpar med att både rekrytera och behålla medarbetare. Kostnaderna för detta är stora och växer.

Läs mer »

blogg 7 juni
söndag 7 juni 2015

Blogg: Social mediemognad och USA:s presidentval

Det är en allmänt accepterad sanning att Barack Obama sopade den digitala banan med sina Republikanska motståndare under två framgångsrika presidentvalskampanjer.

Läs mer »

blogg_penna_350x220
lördag 6 juni 2015

Blogg: Hur omvärldsanalys ger effekt

Utan spaning ingen aning, brukar det heta. För många är detta skälet till att man satsar pengar på att omvärldsanalysera. Men alltför ofta blir analyserna något man gör för att sedan lägga åt sidan – de ger ingen effekt. Och därmed inget värde.

Läs mer »

shadow-wifi-help-prevent-skin-cancer kopia
fredag 5 juni 2015

Blogg: Solen som kreativ kraft

Vi säger välkommen till solen som återvänt efter vad som känns som ett halvårs frånvaro. I varje gathörn och kafé syns människor, som likt växter sträcker sig efter solens värme. Många är vi som vet risker med överdrivet solande.

Läs mer »

onerandman
torsdag 4 juni 2015

Blogg: Konsten att göra konkret

Gullers Grupp ingår i världens största nätverk för oberoende byråer, PROI, tillsammans med nästan 70 partners i 50 länder. Det är ingen direkt överdrift att det är enormt värdefullt att träffa dessa kloka människor från hela världen och dela goda exempel och utmaningar. Som hur svårt det kan vara att göra det abstrakta konkret.

Läs mer »

GBG
onsdag 3 juni 2015

Blogg: Att redovisa hållbarhet i kommuner

Idag har Gullers Grupp i Göteborg haft ett seminarium på temat ”Att redovisa hållbarhet i kommuner och kommunala bolag”. Kommunala verksamhetsberättelser, årsredovisningar och verksamhetsrapporter låter knastertorrt. Det är ganska få som direkt går igång på tanken om att sitta och plöja hundratals sidor med siffror, statistik och krångliga begrepp om ett kommunalt bolag. Ett nödvändigt ont, tänker många.

Läs mer »

siesjo_703
onsdag 3 juni 2015

Podd: Samhällsaktören #3 - Björn Siesjö

Björn Siesjö har kanske Sveriges mest ovanliga uppdrag. Som stadsarkitekt i Göteborg arbetar han inte enbart med att utveckla Göteborg som stad, utan även med att driva debatten och delta i det offentliga samtalet. I det tredje avsnittet av samhällsaktören träffar vi Björn för att prata om stadsutveckling, vad som gör en bra stad och vilka samhällsutmaningar som behöver tacklas på vägen.

Läs mer »

Sveriges_Domstolar_flagga_2013-2
onsdag 3 juni 2015

Gullers Grupp vinner Domstolsverket i ny upphandling

Gullers Grupp vinner Domstolsverkets upphandling av strategiska kommunikationstjänster. Avtalet påbörjas omgående och löper över två år med möjlighet till förlängning.

Läs mer »

johanpaulsen
tisdag 2 juni 2015

Gullers Grupp rekryterar skådespelaren Johan Paulsen

Gullers Grupp anställer manusförfattaren och skådespelaren Johan Paulsen. Johan har en bred bakgrund inom film, radio, tv och teater sedan slutet av 1980-talet och har nyligen arbetat med satsningar som Jordskott och Äkta människor. Johan påbörjar sin anställning på Gullers Grupp i september 2015.

Läs mer »

hand-over-keyboard-1377963-m
tisdag 2 juni 2015

Blogg: Åtta tips när inspirationen saknas

Kreativitet kommer sällan på beställning, vi har alla en mindre inspirerande dag då och då. Då kan det vara bra med lite pepp, humor eller möjlighet att få inspiration någon annanstans ifrån. Här är en lista på åtta motiverande tal som förhoppningsvis hjälper litegrann.

Läs mer »

guller_seminarium
måndag 1 juni 2015

Seminarium om överlevnadsutrustning för internkommunikatörer

Frukostseminarium i Malmö 16 juni: Det går att göra stor skillnad i internkommunikationen med små medel, hävdar Matthias Samuelsson som kommer att dela med sig av sina erfarenheter av att utveckla framgångsrik internkommunikation.

Läs mer »

bad-weather-525905-m
måndag 1 juni 2015

Blogg: USA:s krismyndighet förbereder inför orkansäsong

Idag, 1 juni, börjar orkansäsongen i sydöstra USA. För att förbereda familjer på olika typer av katastrofer, utvecklar den amerikanska krishanteringsmyndigheten Federal Emergency Management Agency (FEMA) olika verktyg.

Läs mer »

blogg_penna_350x220
söndag 31 maj 2015

Blogg: ”Var alltid förberedd på det oväntade”

I dagens snabba mediemiljö gäller inte längre principen att ta reda på all fakta innan du börjar kommunicera. Detta av den enkla anledningen att det tar för lång tid. Du tappar garanterat informationsinitiativet och blir därmed ”tvåa på bollen”.

Läs mer »

blogg_150529
lördag 30 maj 2015

Blogg: Viktigt att veta sin roll i en dialog

Kortfattat kan följande fyra råd hjälpa kommuner eller andra offentliga aktörer som vill bedriva dialog.

Läs mer »

mobiltkontor_blogg
fredag 29 maj 2015

Blogg: Det öppna kontorslandskapets framtid?

Det nästan så att man skäms när man börjar en text med att skriva ”i takt med internets utveckling…”, men precis som många andra i min omgivning fascineras jag över den ständigt spännande utvecklingen som nu sker med sekundsintervaller. Min senaste fascination är egentligen ingen nyhet. Den handlar om att arbeta från utlandet mot den svenska marknaden, fast med en twist.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-05-28 kl. 21.35.33
torsdag 28 maj 2015

Blogg: Ett dåraktigt försvarstal...

När den skandalomsusade och ifrågasatta FIFA-presidenten Sepp Blatter i dag tog till orda under inledningen av kongressen i Schweiz var nyfikenheten stor. Såväl bland församlade kongressdelegater och journalister som fotbollsfans världen över.

Läs mer »

Ulrika-2
torsdag 28 maj 2015

Gullers Grupp värvar mediespecialist från Prime

Gullers Grupp anställer Ulrika Enström, som senast kommer från jobbet som mediespecialist på Prime. Rekryteringen stärker Gullers Grupps erbjudanden inom medierelationer och digitala kampanjer.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-03-06 kl. 13.32.38
onsdag 27 maj 2015

Blogg: Mobilvideo för olika behov

Mobilvideo är ett snabbt och kostnadseffektivt sätt att sprida sitt budskap, både internt och externt. Vi har tittat på några case.

Läs mer »

guller_seminarium
onsdag 27 maj 2015

Seminarium om redovisning av hållbarhet i kommuner och kommunala bolag

Frukostseminarium i Göteborg 3 juni: Det stora intresset för hållbarhetsfrågor har bidragit till högre krav och nya standarder. Den internationella standarden GRI sätter ramen för hur hållbarhetsfrågor ska redovisas. Standarden följs av både statliga bolag och börsbolag, men på kommunal nivå är det fortfarande glest mellan hållbarhetsredovisningarna.

Läs mer »

15158_707894735923448_5760588695464813876_n (1)
tisdag 26 maj 2015

Blogg: Packa om och packa rätt!

På dagens frukostseminarium pratade Alexandra Brundin Urisman, politisk sekreterare på ungdomsorganisationen LSU och Ehsan Fadakar, ansvarig för sociala medier på Aftonbladet om hur man ska tänka för att lyckas nå och engagera unga med sin kommunikation.

Läs mer »

Måns Zelmerlöw
måndag 25 maj 2015

Blogg: Publiken och politiken

I helgen gick finalen av Eurovision Song Contest av stapeln. Sverige och Måns Zelmerlöw gick segrande ur bataljen, med Ryssland på andra plats.

Läs mer »

Arcona-Sporthallskartan-Pressbild-Hög
måndag 25 maj 2015

Crowdsourcing för fler sporthallar i Stockholm

Sporthallsbristen i Stockholm har länge varit känd bland politiker och utövare. Nu lanserar det stockholmsbaserade byggbolaget Arcona en crowdsourcing-kampanj för att få fart på byggandet, med stöd från Gullers Grupp.

Läs mer »

blogg_penna_350x220
söndag 24 maj 2015

Blogg: Fråga och lyssna på flera sätt

Jag brukar ofta rekommendera att kombinera kvalitativa och kvantitativa metoder för att mäta kommunikation.

Läs mer »

Lokal nyhetsförmedling i Skanstull, Södermalm
lördag 23 maj 2015

Blogg: Lokaltidningens avgörande roll för vårt välmående

Sverige är ett av världens mest uppkopplade länder, vilket också påverkat vår mediekonsumtion. Ändå verkar lokaltidningarna fortfarande spela en central roll i många svenskars vardag.

Läs mer »

640px-Rosenbad_Stockholm
fredag 22 maj 2015

Blogg: Fortsatt förtroende av Regeringskansliet

Idag är vi på Gullers Grupp mycket stolta och glada över att ha fått fortsatt förtroende av Regeringskansliet.

Läs mer »

7495805888_e4a72b0118_z
torsdag 21 maj 2015

Blogg: Finns det plats för att provprata i Almedalen?

I senaste numret av Modern Psykologi (Nr 3/2015) lyfter chefredaktören Jonas Mattson fram orden: Att provprata. Det sätter ord på en intressant utveckling i Almedalen.

Läs mer »

guller_seminarium
torsdag 21 maj 2015

Att vara en självklar samhällsaktör är inte alltid så självklart

Frukostseminarium i Malmö 28 maj: Hur står det till med kommunikationsarbetet i Skånes kommuner? Hur ser självbilden ut? Är vi föregångare eller eftersläntrare jämfört med övriga landet? Vilka kommuner i Skåne anses vara föredömen i sitt kommunikationsarbete?

Läs mer »

Skärmavbild 2015-05-20 kl. 13.33.56
onsdag 20 maj 2015

Blogg: Hur kan man bidra och samtidigt skapa värde för organisationen?

Att stora globala organisationer och företag tar ett aktivt samhällsansvar ses som en självklarhet idag. Men hur kan man bidra och samtidigt skapa värde för organisationen?

Läs mer »

FaktaApotek_case
onsdag 20 maj 2015

Digitalt memory ger svar på tal om myter om apotek

Hur många apotek finns det, och är det sant att apoteken mest säljer smink? Utvecklingen av apoteksmarknaden har väckt många frågor men också lett till en diskussion där det sprids felaktigheter, konstaterar Sveriges Apoteksförening

Läs mer »

The_Singing_Sailor_sea_II
tisdag 19 maj 2015

Blogg: Ett mäktigt verktyg för fred

Fred på jorden är många människors allra högsta önskan. Få har dock svaret på hur detta, närmast utopiska, scenario kan uppnås. I många av världens alla hörn råder oroligheter, krig och konflikter och tyvärr verkar allt för många länder efter principen ”an eye for an eye”. Världsfred känns väldigt långt borta. Ända tills nu?

Läs mer »

image1
måndag 18 maj 2015

Blogg: Inspirationskälla

På vägen till jobbet idag lyssnade jag på ännu ett avsnitt av Norwegians podcast Framgångsresor, där man i 21 avsnitt får chansen att höra hur tankarna går hos olika entreprenörer och företagsledare.

Läs mer »

guller_seminarium
måndag 18 maj 2015

Nå, engagera och aktivera unga – hur gör man?

Frukostseminarium 26 maj: Ingenstans syns förändringarna i vårt medielandskap så tydligt som bland våra unga. Många unga har en radikalt annorlunda mediekonsumtionen än äldre målgrupper, vilket påverkar möjligheten att nå dem via traditionella och sociala kanaler.

Läs mer »

1024px-Oslo_17_mai_2010
söndag 17 maj 2015

Blogg: Att kommunicera turism

”Det kryllar av leende barn som äter glass. Och flaggor. Massvis med flaggor. Det är 17 maj, Norges nationaldag, och norrmännen firar undertecknandet av konstitutionen år 1814.”

Läs mer »

640px-Shenzhen_River_chinglish_warning_sign
lördag 16 maj 2015

Blogg: Bättre än 100 smaker

Många med mig har skrattat åt galna engelska översättningar på den uppsjö av varningsskyltar som kinesiska städer karaktäriseras av. Det är lätt att göra sig rolig över ”Poisonous and evil rubbish” och ”slip and fall down carefully”.

Läs mer »

Bondeska_palatset_Högsta_domstolen
fredag 15 maj 2015

Blogg: Vilka lagar gäller för din sajt?

I dag är alla organisationer medieföretag. Alla har hemsidor och närvaro i sociala medier. Då blir det viktigt att hålla koll på medielagstiftningen. Vet du vilka lagar som gäller för innehållet på din sajt?

Läs mer »

Skärmavbild 2015-05-13 kl. 17.27.29
torsdag 14 maj 2015

Blogg: En upplyst värld?

All världens information, tankar och åsikter blott ett par tangenttryck bort. Det borde leda till att vi blir mer upplysta och exponeras för många fler olika åsikter. Eller?

Läs mer »

gullers_garden_mingel_640x829
onsdag 13 maj 2015

Blogg: Sista praktikdagen

Har suttit ett bra tag och funderat på hur jag ska inleda denna text. Idag gör jag nämligen min sista dag som praktikant på Gullers Grupp och kontoret i Göteborg.

Läs mer »

blogg_penna_350x220
tisdag 12 maj 2015

Blogg: Den tionde punkten

Elmore Leonard kunde skriva. ”Detroits Dickens” började sin författarkarriär med att skriva westernromaner på 1950-talet när westernromaner fortfarande hade läsare.

Läs mer »

facebook-254165_1280
måndag 11 maj 2015

Blogg: Tyst, effektfull kommunikation

Jag var fram till igår en av dem som missat nyheten om att ett svenskt varuhus nu använder sig av skyltdockor mer fylligare, mer verklighetstrogna, former. Bilden på två skyltdockor har fått stor spridning.

Läs mer »

1024px-Midsommar_Edsbro
söndag 10 maj 2015

Blogg: Varumärkeslogik á la midsommar

I varumärkessammanhang pratar man ofta om att svara upp mot ”löften". Varumärket Grand Hotel ”lovar” till exempel lyx, och allt som inte svarar mot det kommer betraktas som ett svek.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-05-08 kl. 10.27.58
lördag 9 maj 2015

Blogg: På gala med generation Youtube

Förra lördagen följde jag med mina barn på Guldtuben, en gala för svenska Youtubers. Jag tänkte att det skulle bli ungefär som ett biobesök, en helt vanlig lördagskväll. Men ack så fel jag hade.

Läs mer »

Almedalen1
fredag 8 maj 2015

Blogg: Moderatorn är både polis och ombudsman

Tro det eller ej, om åtta veckor är det dags för Almedalsvecka igen. Och planeringen är förstås redan i full gång. En glädjande utveckling verkar vara att allt fler kommunikatörer anlitas som moderatorer.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-05-07 kl. 15.10.55
torsdag 7 maj 2015

Blogg: Väck en känsla

Gåshud, tårar, skratt och förvåning. Det är svårt att väcka dessa känslor endast genom text och bild. Lättare är det med film.

Läs mer »

7495805888_e4a72b0118_z
onsdag 6 maj 2015

Blogg: Medborgardialog för medborgarna

I takt med att samhällsplanering har blivit en alltmer attraktiv plattform för olika samhällsaktörer har även medborgardialogens betydelse växt. Medborgardialoger syftar till att behandla frågor som rör människor i sin roll som medborgare. De ska engagera medborgarna i den demokratiska processen och skapa delaktighet i samhällsutvecklingen

Läs mer »

the-riksdag-346747_1280
tisdag 5 maj 2015

Blogg: Det gnisslar om Decemberöverenskommelsen, men vad betyder det?

Spekulationerna och framtidsspaningarna om Decemberöverenskommelsens vara eller icke vara har åter hamnat på DI:s och DN:s förstasidor.

Läs mer »

blogg_penna_350x220
måndag 4 maj 2015

Blogg: En egen bok

Idag överlämnade OECD sin granskning av den svenska skolan till regeringen. En granskning som tillsattes efter svenska elevers fallande resultat i PISA-undersökningen.

Läs mer »

minute maid
söndag 3 maj 2015

Blogg: Du är bättre än vad du tror

Man vill alltid att målgruppen ska bli nöjd. Att man ska motsvara förväntningarna. Men ibland kanske man ställer orimligt höga krav på sig själv? Förväntningarna kanske inte matchar målgruppens?

Läs mer »

7355717660_feb3be4b7c_k
lördag 2 maj 2015

Blogg: Filmtips för kommunikatörer

Regnmolnen ligger mörka över stora delar av landet. Somliga är fortfarande slitna efter ett valborgsfirande, andra efter en lång vinter som blivit vår. Oavsett vad kan det vara skönt att sjunka ned i soffan med en kopp te och se en film, och för dig som älskar kommunikation kommer här tips på två filmer och en tv-serie som alla behandlar olika aspekter av detta ämne.

Läs mer »

berlin-507408_1280
fredag 1 maj 2015

Blogg: Nya planerarroller

Mycket har hänt under de senaste åren när det kommer till ämnet samhällsplanering och fler och fler aktörer har valt att iklä sig rollen som planerare.

Läs mer »

IMG_2719
torsdag 30 april 2015

Podd: Samhällsaktören #2 - Gunilla Almgren

Gunilla Almgren driver VVS-firman REGAB Reglerararmatur i Hisingsbacka med tre anställda. Samtidigt är hon president i paraplyorganisationen UEAPME som representerar 12 miljoner europeiska små och medelstora företag i Bryssel. Det gör henne till en av Västsveriges mest inflytelserika personer inom EU.

Läs mer »

parking-369381_1280
onsdag 29 april 2015

Blogg: Obegriplig kommunikation i tjugo år

I dagens Aftonbladet kan vi läsa en intervju med Anki Bergström som varit parkeringsvakt i tjugo år. Det som slår mig är inte utläggningarna om att det är ett fritt och härligt jobb där man möter nya människor varje dag utan det är den totala bristen på begriplig kommunikation som verkar prägla verksamheten.

Läs mer »

IMG_0143
tisdag 28 april 2015

Blogg: Nyheter som sprider hopp

Han har varit i helvetet och vänt. Idag sprider han livskraft och hopp. Jag inspireras av Daniel Mendoza, grundaren till Nordens enda magasin med bara positiva nyheter, Good News Magazine.

Läs mer »

16744915722_8319e3029c_z
måndag 27 april 2015

Blogg: Kommunikation handlar om att skapa förståelse

Fackspråk kan göra det svårt för oss att ta till oss information. Många tycker att det är genant att behöva fråga när man inte förstår, att behöva blotta sin okunskap.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-04-26 kl. 11.49.08
söndag 26 april 2015

Blogg: Att starta en rörelse

Likes, delningar, retweets. Alla kommunicerar. Kommunikations framgång kan bland annat mätas i mediespridning och räckvidd. Att det du kommunicerar blir viralt gör att ditt budskap når ut och får stort genomslag.

Läs mer »

auditorium-572776_1280
lördag 25 april 2015

Blogg: Först till kvarn får först mala

Studerar du juridik eller ekonomi vid något av de svenska universiteten är du van att gå omkring med block, pennor och vattenflaskor, alla märkta med din framtida arbetsgivares namn. Detta gäller dock inte för alla utbildningar.

Läs mer »

facebook-254165_1280-350x220
fredag 24 april 2015

Blogg: En liten iakttagelse om anpassade annonser

När jag pluggade i Kanada valde jag en kurs hette ”Internet Governance”. Kursen låg inte högst upp på min wishlist men jag behövde fylla mitt schema med fler credits. Vi gästades ofta av jurister som specialiserat sig på immaterialrätt och jag kan säga att jag sällan lärt mig så mycket under en kurs.

Läs mer »

guller_seminarium
fredag 24 april 2015

Hur länge lever Decemberöverenskommelsen och hur agerar partierna?

Frukostseminarium 5 maj: Välkomna till en frukostdiskussion där ett händelserikt politiskt år står i centrum.

Läs mer »

IMG_2834
torsdag 23 april 2015

Blogg: Premiär för vår podcast Samhällsaktören

I podden, som görs i Göteborg, möter vi olika samhällsaktörer. Här bjuder vi på samtal, kunskap och insikter. Utgångspunkten är vår tids samhällsutmaningar. I det allra första avsnittet får vi träffa Karin Mattsson Weijber, som är ordförande i Riksidrottsförbundet.

Läs mer »

hopp_2_low
onsdag 22 april 2015

Blogg: Utvecklingssamarbetets år

I år är det utvecklingssamarbetets år. Det är i år som millenniemålen från 2000 ska ha nåtts och som det internationella samfundet ska enas om en ny strategi för fattigdomsbekämpning och hållbar utveckling i New York.

Läs mer »

markus blogg
tisdag 21 april 2015

Blogg: 36 välinvesterade minuter 

Vad är egentligen kreativitet? Och hur lär man ut det? Några av de elegantaste – och definitivt roligaste – svaren på detta ges av John Cleese i en fantastisk föreläsning från 1991.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-04-20 kl. 17.28.59
måndag 20 april 2015

Blogg: Det suger att få kritik

Från och med den 30 mars i år släpps fler toppdomännamn. En toppdomän är det sista ordet i en webbadress, t ex .com eller .se. En av de mer uppmärksammade toppdomänerna som kommer att bli tillgänglig är .sucks.

Läs mer »

mcdonalds-mcdelivery-hed-2015 2
söndag 19 april 2015

Blogg: Viska för att höras

Mediebruset är, som bekant, massivt. Det är svårt att göra sin röst hörd. Informationen i reklam- och PR-kampanjer har blivit redundant – man känner igen den så väl vid första anblick att man instinktivt väljer att bortse från den.

Läs mer »

kol
lördag 18 april 2015

Blogg: En kolsvart berättelse från ett konferensrum. Nära dig?

- Det var nog det jag hade tänkt gå igenom idag tror jag. Jag ser att vi har några minuter kvar... Jo, ska vi göra så då... att vi, ähhh, tar några... Tar några minuters dialog här i gruppen runt det här med... Vad var det nu... Jo, det här med den nya likabehandlingsplanen. Ska vi säga så?

Läs mer »

Uppdrag demokrati
fredag 17 april 2015

Blogg: När mångfald ger enfald

”Jag håller inte med om vad du säger, men jag är beredd att gå i döden för din rätt att säga det”, är ett känt citat som felaktigt tillskrivits den franske filosofen Voltaire. Skulle citatet ha uppstått idag skulle det, lite tillspetsat, tvärtom kanske ha varit ”Jag håller inte med om dina åsikter, så därför avstår jag från att utsätta mig för dem.”

Läs mer »

16485823162_d17d46fedf_o 2
torsdag 16 april 2015

Blogg: Hälften av jobben borta om 20 år – vad gör vi då?

För ett tiotal år sedan var det mäkta populärt att beställa olika typer av vitböcker och framtidsrapporter av sin kommunikationskonsult. En av de framtidsrapporter jag var med och tog fram handlade om hur vi ska jobba i framtiden.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-04-15 kl. 17.13.42
onsdag 15 april 2015

Blogg: Står internkommunikationen och stampar?

Detta är en fråga som varje internkommunikatör bör ställa sig. För liksom internkommunikationen analyserar och förbättrar organisationers strukturer och arbetssätt måste den också analysera och förbättra sig själv.

Läs mer »

gullers_syd
onsdag 15 april 2015

Gullers Grupp stärker positionen i Skåne

Gullers Grupp fortsätter satsningen i Skåne och rekryterar ytterligare tre erfarna konsulter inför verksamhetsstarten den 1 maj; Adam Bartnik från Skånetrafiken och Grayling-konsulterna Julia Thorfinn och Ida Åstrand.

Läs mer »

Banana
tisdag 14 april 2015

Blogg: Den politiska bananen

Var fjärde år går vi till röstlokalerna och utser tillsammans våra ledare. Vad vi gör mellan valen är inte lika klarlagt. I boken Political Virtue and Shopping (Palgrave Macmillan, 2003) lanserade den svenska statsvetaren Michele Michelletti begreppet politisk konsumtion.

Läs mer »

nationalmuseum
måndag 13 april 2015

Blogg: En helg i nördens tecken

Nörden i olika format är vår tids hjälte och intresset för oändligt djupa kunskaper är stort. Konstnärer, kockar, forskare och innovatörer är några som utmanar konventioner och ger oss bättre vård, smartare transporter, ett rikare liv, tillväxt och nya arbetstillfällen. Glädjande är att nästan alla har insett vikten av att tillgängliggöra sin kunskap och sina idéer, teser och skapelser med kreativ, öppen kommunikation

Läs mer »

Skärmavbild 2015-04-12 kl. 19.25.31
söndag 12 april 2015

Blogg: Kan en binda vara en samhällsaktör?

Är det verkligen så att en leverantör av en menstruationsbinda kan vara en samhällsaktör? Det solklara svaret är JA! Detta har Always visat. Always lanserade förra året kampanjen #LikeAGirl.

Läs mer »

gullers_garden_mingel_640x829
lördag 11 april 2015

Blogg: Alla är minglare

Så glad han blev den unge mannen som hade picknick i skogsdungen längs min promenad. Den lilla terriern var absolut en vuxen hund hävdade han när jag först hälsade och sedan uppmärksammade hans sällskap.

Läs mer »

fredag 10 april 2015

Blogg: Kan en bild förändra ett beteende?

Den svenske fotografen Johan Bävman har väckt internationell uppmärksamhet med sitt fotoprojekt ”Swedish dads” där han fotograferar föräldralediga pappor i olika vardagssituationer.

Läs mer »

Gullers Aspirantansökan 2015
fredag 10 april 2015

Sveriges ledande kommunikationsbyrå för samhällsaktörer söker nya talanger

Gullers Grupp är en av Sveriges största kommunikationsbyråer. Just nu söker vi aspiranter med engagemang och brinnande intresse för samhällsfrågor.

Läs mer »

gullers_garden_mingel_640x829
torsdag 9 april 2015

Blogg: Boktips om PR-konsulter och andra policyprofessionella

Nyligen släpptes boken ”makt utan mandat” (Garsten, Rothstein och Svallfors). Det är resultatet av ett samhällsvetenskapligt forskningsprojekt om den växande gruppen inom svensk politik jag själv tillhör: De policyprofessionella.

Läs mer »

Barack_Obama_on_phone_with_Benjamin_Netanyahu_2009-06-08 3
onsdag 8 april 2015

Blogg: Vem kan bli inflytelserik på internet?

”Vem som helst med en internetuppkoppling”, svarar Time på frågan ovan i denna artikel. Det hjälper visserligen om man redan är känd utanför internet, men digitaliseringen har demokratiserat samtalet och gjort att de mest oväntade människor kan bli både kända och inflytelserika.

Läs mer »

guller_seminarium
onsdag 8 april 2015

Står internkommunikationen och stampar?

Frukostseminarium 15 april: Har det egentligen hänt så mycket med utvecklingen av den interna kommunikationen eller är utmaningarna desamma nu som för 15 år sedan?

Läs mer »

seaworld
tisdag 7 april 2015

Blogg: Magplask på Twitter

Efter ett par turbulenta år med minskad försäljning och sjunkande aktiekurs startade Seaworld en kampanj i mars för att ”bryta den falska informationen”.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-03-06 kl. 13.32.38
måndag 6 april 2015

Blogg: Hur får man ett tal att bli en viral succé?

Varför slår vissa TED talks igenom bättre än andra, trots liknande ämnen? För att ta reda på detta gjorde Science of People nyligen en studie och fann en del intressanta mönster.

Läs mer »

facebook-254165_1280
söndag 5 april 2015

Blogg: Men hur många gillar mig?

Sociala medier är fulla av siffror. Hur många gillar din kommentar, lägger till dig som vän, följer dig på Twitter och delar ditt inlägg… Siffrorna är förmodligen det första många kollar i sitt sociala medie-flöde. De berättar för oss vad som är bra, eller i alla fall vad som trendar.

Läs mer »

1917525_10150170058285204_3730251_n
lördag 4 april 2015

Blogg: Vem vågar vara krigsjournalist?

Det är påskafton 2009. Jag går runt på Beiruts gator. Jag och en grupp studenter från Uppsalas Utrikespolitiska Förening har åkt hit till Libanon. Vi ska få intervjua Libanons (dåvarande) premiärminister Saad Hariri, besöka palestinska flyktingläger och träffa mellanösternexperten Robert Fisk. Ett migränanfall och gårdagens mystiska falafelrulle har gjort att jag inte kan följa med på dagens utflykt till södra Libanon. Det gör mig inte så mycket, höjdpunkten på denna resa är morgondagens utflyktsmål – Damaskus, Syrien.

Läs mer »

7495805888_e4a72b0118_z
fredag 3 april 2015

Blogg: 86 dagar kvar tills Annie Lööf tar plats på scen

Den 28 juni inleder Centerpartiet veckan som utvecklats till att bli Sveriges största politiska mötesplats. Här följer tre frågor till Gullers Grupps Almedalsansvarige Johan W Häggqvist.

Läs mer »

IMG_2740
torsdag 2 april 2015

Blogg: Person-PR

Det är få som inte vill framstå i god dager. Det är få som inte bryr sig om hur andra uppfattar det egna jaget. Det är få som inte strävar efter att vara den bästa versionen av sig själv. De allra flesta är angelägna om att vara i sitt esse i sina möten med människor – i karriären, i det privata livet och i den digitala världen. De allra flesta skyltar med sina bästa egenskaper och sopar de lite sämre under mattan. Att framställa sig själv i god dager är inget nytt. Att aktivt arbeta för att putsa på sin image är nyare.

Läs mer »

Namnlös
onsdag 1 april 2015

Blogg: Inget april utan pr

Många företag undviker att publicera nyheter den första april. Nyheten har en tendens att inte tas på riktigt allvar.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-03-31 kl. 23.00.18
tisdag 31 mars 2015

Blogg: Digital inspiration från Webbdagarna

Missade du, liksom jag, godbitarna från Webbdagarna i Stockholm? Då vill jag tipsa om att Internetworld samlar alla filmer från stora scenen - bara att välja och vraka.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-03-31 kl. 07.34.16
tisdag 31 mars 2015

Gullers Grupp startar verksamhet i Skåne

Gullers Grupp fortsätter växa och öppnar kontor i Skåne den 1 maj. Expansionen är ett viktigt steg i den pågående satsningen att stärka positionen som Sveriges ledande kommunikationsbyrå för samhällsaktörer.

Läs mer »

gullers_mikael_rinstad
måndag 30 mars 2015

Blogg: Det finns inga nya idéer

Med rätt verktyg borde alla kunna komma på briljanta idéer. Därför vill vi tipsa om en utomordentlig verktygslåda med metoder att använda vid bland annat brainstorming.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-03-29 kl. 17.53.24
söndag 29 mars 2015

Blogg: Apelsinmannen

Detta är en berättelse om en vanlig, amerikansk journalist. Hans story har lästs av över 60 miljoner personer, hans namn har trendat på Wiebo (Kinas motsvarighet till Twitter) och han har blivit ett tydligt exempel på vad som kan hända när en story får spridning viralt på internet.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-03-27 kl. 09.13.50
lördag 28 mars 2015

Blogg: Med humorn som påverkansmedel

Häromdagen lyfte John Stewart i The Daily Show upp de långa väntetiderna på sjukvård som drabbar amerikanska veteraner, och en mycket märklig regel i vårdsystemet. Med tanke på den respekt som veteraner har i det amerikanska samhället, var det förstås en fråga som upprörde många.

Läs mer »

kommando
fredag 27 mars 2015

Blogg: Genvägen till flow

Ända sedan jag började som originalare för drygt tio år sedan, har jag alltid försökt hitta sätt att effektivisera och optimera mitt arbetssätt. Det handlar om att hitta genvägar, att göra samma sak, fast på kortare tid.

Läs mer »

FLAGGA2
torsdag 26 mars 2015

Blogg: Förtroendeskapande kommunikation i ett mångkulturellt samhälle

I början av 2000-talet drabbades delar av Malmö av anlagda bränder, social oro och stenkastning mot polis och räddningstjänst. När problemen var som värst 2008-2009, beslutade Räddningstjänsten Syd om en satsning i de mest problemfyllda områdena för att förbättra relationen med de boende och stärka deras förtroende för organisationen.

Läs mer »

Cerveja Feminista
onsdag 25 mars 2015

Blogg: Öl och styrkan i att bryta normer

ALL kommunikation har möjlighet att göra skillnad. Rom byggdes inte på en dag osv. Till och med öl kan förändra. En industri som traditionellt sett producerat mycket ojämställd reklam.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 18.26.10
tisdag 24 mars 2015

Praktiska tips i presentationsteknik

Byggstenarna för ett framträdande är lätta att memorera, desto svårare att bemästra. Samtidigt är en framgångsrik presentation ovärderlig – både för personen som talar och personerna i publiken. Morgonens frukost hos Gullers Grupp handlade om presentationsteknik.

Läs mer »

guller_seminarium
tisdag 24 mars 2015

Ledarskap, idrotten i samhället och person-PR

Lunchseminarium i Göteborg 10 april: Efter 10 år som ordförande i Riksidrottsförbundet är Karin Mattsson Weijber en av Sveriges tydligaste röster för idrotten. Snart gästar hon Gullers Grupp Göteborg för ett samtal om ledarskap och idrottens roll i samhällsutvecklingen.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-03-23 kl. 09.55.46
måndag 23 mars 2015

Vlogg: Mobilvideo – ett smart kommunikationsverktyg

Alltfler upptäcker fördelarna med att använda mobilvideo i sin kommunikation. Men det är några saker du måste tänka på när du filmar med en smartphone. Här får du några handfasta tips som gör din mobilvideo betydligt bättre.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-03-22 kl. 19.15.23
söndag 22 mars 2015

Blogg: En film som väcker känslor

En av veckans reklamsuccéer står det svenska företaget Villervalla för. I måndags släppte de en film som väcker känslor hos de flesta. Syftet är att ta strid mot stereotypa flick- och pojkroller och försöka få fler att köpa unisexkläder till barn.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-03-20 kl. 16.59.26
lördag 21 mars 2015

Blogg: När lamorna lamslog USA

Alla känner vi igen dramaturgin av en klassisk biljakt. Men den förutsägbara dramaturgin fick ett oväntat uppsving i en förort till Phoenix, Arizona i slutet på februari.

Läs mer »

blogg_penna_350x220
fredag 20 mars 2015

Blogg: Underbart är kort(are)

Prioritera vad du vill säga och välj det viktigaste. Formulera dig kort och koncist, använd ett direkt och enkelt språk. Börja med det viktigaste: nyheten först. Så har medietränare och kommunikationskonsulter sagt i decennier. Nu lägger vi till: gör det ännu kortare, ännu snabbare.

Läs mer »

förbjuden frukt
torsdag 19 mars 2015

Blogg: Att falla offer för Streisandeffekten

I söndags sände SVT den omtalade dokumentären ”Indiens dotter”, om en gängvåldtäkt i Dehli 2012, då en indisk, kvinnlig student dog av sina skador. Filmen skulle ha visats i Indisk tv den 8 mars, internationella kvinnodagen, men efter påtryckningar från Indiens regering stoppades sändningen och filmen togs ner från YouTube. De på sociala medier aktiva indierna lät sig dock inte stoppas och ”Indiens dotter” är nu en fullbordad viral succé.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-03-17 kl. 14.03.36
onsdag 18 mars 2015

Blogg: A once in a lifetime experience that happens every year

Just nu pågår en av världens mest omtalade festivaler inom kommunikation, musik och film i Austin, Texas. Festivalen SXSW (South by Southwest) brukar beskrivas som ”a once-in-a-lifetime experience that happens every year” eftersom den sägs ifrågasätta allt man trodde sig veta om samtidens kommunikation.

Läs mer »

blogg_penna_350x220
tisdag 17 mars 2015

Blogg: Expertisen finns bland läsarna

Dagens Nyheter har bestämt sig för en mer kritisk attityd mot alla statistiska undersökningar som görs, lärde vi oss igår. Bara om de håller viss kvalitet kommer de att publiceras. Bra! Att det slarvas (eller vinklas) med allt från frågeformuleringar till tolkning av resultat är alltför vanligt.

Läs mer »

Skärmavbild 2014-12-17 kl. 16.23.44
måndag 16 mars 2015

Blogg: Vad får en myndighet säga?

Det går inte att dra gränsen för myndigheters kommunikation med hjälp av begreppet ”opinionsbildning”. Däremot ska en myndighet inte plädera för några särintressen, eftersom det skulle strida mot grundlagens krav på opartiskhet och saklighet.

Läs mer »

mytpolisen
söndag 15 mars 2015

Blogg: Att vinna kampen om vinsterna

Opinionsbildning handlar till stor del om att sätta agendan. Om du kan få andra att prata om ett ämne under dina premisser har du mycket vunnet. Samtidigt har du mycket förlorat i det omvända läget – när motståndaren har privilegiet att formulera problemet.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-03-14 kl. 14.43.37
lördag 14 mars 2015

Blogg: Medie-militära strategier är här för att stanna

Alltsedan små gröna män började dyka upp på Krimhalvön, likt svampar ur jorden, i de kaotiska efterdyningarna av protesterna på Maidantorget i Kiev har relationen mellan Ryssland och västvärlden sjunkit till djupfrysta nivåer. I detta nya Kalla Krig är konflikten inom kommunikationssfären redan glödhet.

Läs mer »

From Point A to Point B
fredag 13 mars 2015

Blogg: Keep it stupid, simple!

I kommunikationens värld regerar enkelheten. Enkla budskap penetrerar lättare och fäster bättre. Det är numera allom vittnat och känt. Ingen lär säga emot. Men vad menar man egentligen när man påstår att något är “enkelt”? Och hur skiljer man det enkla från det banala?

Läs mer »

Skärmavbild 2015-03-12 kl. 18.34.28
torsdag 12 mars 2015

Blogg: Med visionen som avstamp

En av de bästa liknelser som jag vet när det gäller visioner är den som är skriven av den franske författaren Antoine de Saint-Exupéry (som skrev Lille prinsen).

Läs mer »

agriculture-72254_640
onsdag 11 mars 2015

Blogg: Att få folk att älska en knöl

Inte ens när han hotade att skära öronen av bönderna gav det nån effekt. De började inte odla potatis i alla fall.

Läs mer »

guller_seminarium
onsdag 11 mars 2015

Att tala så att andra vill lyssna

Frukostseminarium 24 mars: Att beröra, inspirera och engagera är avgörande förmågor för att kunna nå fram med din personliga kommunikation. Det är en förmåga som går att träna upp. Det handlar om vad och hur du berättar, på vilket sätt du rör dig, förbereder dig – och hur du improviserar.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-03-10 kl. 12.21.43
tisdag 10 mars 2015

Blogg: Blended learning – vad innebär det för oss föreläsare?

Inom universitets- och högskolesektorn spås den fortsatta teknologiska utvecklingen och vad det kommer att innebära i form av integration av fysisk närvaro och undervisning över internet, så kallad blended learning, bara att fortsätta att öka. Det här innebär en mängd intressanta möjligheter både för lärosäten och studenter. Samtidigt är det en spännande utveckling som innebär en utmaning för oss som utbildar och föreläser.

Läs mer »

house-of-cards-season-3-franck-underwood-petrov
måndag 9 mars 2015

Blogg: Putins kommunikationstrick

Även i år blev det en helg med sträcktittande på House of Cards. Den tredje säsongen handlar inte bara om amerikansk inrikespolitik utan också om förhållandet till Ryssland. President Underwood tar emot sin ryske motsvarighet Petrov på ett statsbesök i ett försök att värma upp samarbetet mellan de båda länderna.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-03-08 kl. 17.40.15
söndag 8 mars 2015

Blogg: Inte vilken söndag som helst

Förutom att det är årets hittills varmaste dag är det även den internationella kvinnodagen – en dag som många samhällsaktörer och privatpersoner vill uppmärksamma. Otaliga kampanjer har utformats med tanke på den här dagen och många bra initiativ drunknar tyvärr i bruset.

Läs mer »

socks-on-carpet
lördag 7 mars 2015

Blogg: Konsten att hantera sina ambassadörer

Podcasten 99% Invisible tog nyligen upp fenomenet med the PDX carpet som pryder flygplatsen i staden Portland i USA. Mattan designades i slutet av 80-talet och under de dryga 25 år som den har funnits har den fått en närmast kultstatus. Att ta en fot-selfie på den gröna heltäckningsmattan har blivit nästan obligatoriskt för alla som passerar Portlands flygplats.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-03-06 kl. 13.32.38
fredag 6 mars 2015

Blogg: Tankar om det interaktiva seminariet

Förra torsdagen anordnade vi ett frukostseminarium i Göteborg på temat Gör dig redo för Almedalen. De viktigaste insikterna summeras i Ulrikas blogginlägg från ett liknande seminarium i Stockholm. Under frukostseminariet i Göteborg testade vi ett verktyg för att främja interaktivitet – Mentimeter. Tänkte dela med mig lite av våra erfarenheter av verktyget även till er som inte var på plats.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-03-05 kl. 15.26.20
torsdag 5 mars 2015

Blogg: Fyra mindre väl valda ord

För någon dag sedan skapade en tysk reklamfilm för Fanta irritation och ilska världen över. Lika snabbt som den publicerades drogs den in. Trots att jag inte talar tyska har jag förstått av andra mer språkkunniga kollegor att kritiken mot filmen är befogad.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-03-05 kl. 10.47.22
torsdag 5 mars 2015

Annika Sjöberg nominerad till Årets Kommunikationskonsult

Gullers Grupps vd Annika Sjöberg är en av tre nominerade till priset Årets Kommunikationskonsult. Ikväll avgörs vem som kammar hem titeln under eventet Årets Opinionsbildare, som hålls för första gången.

Läs mer »

Sodertorn_Innerstad2_Rawda
onsdag 4 mars 2015

Blogg: Fullsatt seminarium om att utforma en kampanj som ger effekt

Förra året konstaterades att Sverige snart kommer att sakna 43 000 lärare. Samtidigt diskuterades läraryrkets låga status. Hur gör man då för att locka fler att söka till lärarutbildningarna och på sikt höja statusen för läraryrket och lärarutbildningen? Det vet Södertörns högskola som under hösten bedrev den framgångsrika rekryteringskampanjen "Jag är lärare"

Läs mer »

Per-Henna
tisdag 3 mars 2015

Gullers Grupp välkomnar studenter från Hyper Island

Gullers Grupp välkomnar två studenter från Hyper Island. Henna Wedin och Per Fridsjö kommer att praktisera inom konceptutveckling och kampanj fram till sommaren.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-03-03 kl. 14.56.14
tisdag 3 mars 2015

Blogg: Låt twitterstormar ge vind i dina segel

Vilken färg har egentligen den där klänningen? Något otippat var det färgen på en klänning som var snackisen under slutet av förra veckan. Några var snabba på att haka på temat och vi kunde se både kalsonger, telefoner och tecknade djur i de två omtalade färgkombinationerna. Men kan man som en seriös samhällsaktör använda sig av en sån här, ganska ytlig, hype?

Läs mer »

Skärmavbild 2015-03-02 kl. 16.57.31
måndag 2 mars 2015

Blogg: Snabbfotad PR

Ingen har väl missat att många rulltrappor i Stockholms tunnelbana står stilla på grund av säkerhetsskäl och skapar framkomlighetsproblem för stockholmarna? Till många icke-stockholmares förtret har denna nyhet tapetserat stora delar av medieflödet den senaste veckan.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-03-01 kl. 22.04.01
söndag 1 mars 2015

Blogg: Favorit i repris på #blogg100

Nu är det återigen dags för #blogg100. Som Sveriges ledande kommunikationsbyrå för samhällsaktörer är det självklart för oss att delta och vi hoppas att vi lyckas inspirera er läsare ännu mer än vanligt under den här perioden. Från och med i dag bloggar vi medarbetare en gång om dagen i 100 dagar framöver.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-02-27 kl. 14.23.40
fredag 27 februari 2015

Blogg: När de fikade förgäves

I svensk politik är det ofta som det alltid varit. Striderna går i repris med jämna mellanrum. De flesta kan lösas i vänskaplighet över en kaffe och mazarin i riksdagskaféet. Svenskarna vill inte ha bråk, väljarna förväntar sig ansvar som är entydigt med kompromiss. Bråkstakar vinner inga poäng och det formar det svenska konsensuslandskapet. Blockpolitiken känns redan som att den alltid har funnits där och alltid kommer att sätta trygga spelregler för politiken.

Läs mer »

koden_ar_knackt
onsdag 25 februari 2015

Blogg: Knäcka koden

Det är ett mysterium att vi kommunikatörer har så svårt att beskriva vad kommunikation är och vilket värde vårt arbete ger. Vinterns debatt i Helsingborg om stadens kommunikationsarbete är bara ett exempel av många. Men några som faktiskt har lyckats är Per Lange och Johan Bergström. Deras bok Koden är knäckt är i sin enkelhet en helt fantastisk kommunikationsteoribok.

Läs mer »

guller_seminarium
måndag 23 februari 2015

Att utforma en kampanj som ger effekt

Frukostseminarium 4 mars: Förra året konstaterade SCB att det skulle saknas 43 000 lärare år 2020. Hur gör man då för att på sikt höja statusen för läraryrket och lärarutbildningen och för att locka fler att söka till lärarutbildningarna?

Läs mer »

arets_byra_2014
fredag 20 februari 2015

Gullers Grupp fortsatt i täten

2-1-2-1. Det är Gullers Grupps placeringar i tävlingen Årets byrå de senaste fyra åren. Under tävlingens 15-åriga historia har byrån vunnit sex gånger och kommit tvåa vid fem tillfällen. När Årets byrå 2014 avgjordes igår visade det sig att Gullers Grupp förbättrar sitt resultat jämfört med förra året, då byrån vann.

Läs mer »

Klarsyn_350x220
onsdag 18 februari 2015

Gullers Grupp förvärvar produktionsbyrån Klarsyn

Gullers Grupp köper produktionsbyrån Klarsyn, som från och med den 1 mars blir en del av Gullers Grupp. Förvärvet förstärker Gullers Grupps kompetens inom gestaltning och rörlig bild.

Läs mer »

guller_seminarium
tisdag 17 februari 2015

Gör dig redo för Almedalen

Frukostseminarium Göteborg 26 februari: Snart går Almedalsveckan 2015 av stapeln och det är hög tid att börja förbereda sig. Gullers Grupp bjuder in till ett frukostseminarium om Sveriges största politiska mötesplats. Du får konkreta tips och råd som gör dig och din organisation redo för sommarens höjdpunkt. På plats finns en erfaren panel som berättar om sitt arbete i Almedalen.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-02-16 kl. 14.06.31
måndag 16 februari 2015

Blogg: Almedalen – mer än bara en vecka

I fredags anordnade vi på Gullers Grupp ett välbesökt seminarium på temat ”Hur du lyckas i Almedalen – hela året”. För vissa kanske Almedalsveckan känns långt bort och att springa gatlopp mellan seminarier, fika med politiker, rodda evenemang och andfått förbanna Hästgatans längd och lutning är blott vaga minnen. Det är dock viktigt att påbörja förberedelserna i tid.

Läs mer »

fredag 13 februari 2015

Starkt resultat för Gullers Grupp 2014

Gullers Grupp gör ett starkt resultat för 2014 som visar på stadig tillväxt. Omsättningen ökar från 58 till 75 miljoner och byråintäkten från 46,8 till 57 miljoner.

Läs mer »

Mediegegruppen
torsdag 12 februari 2015

Blogg: Formulera dig framgångsrikt genom bruset

1000 journalister. Ungefär så många har under de senaste två åren förlorat sina fasta jobb. Medielandskapet i Sverige förändras snabbt samtidigt som informationsutbudet dagligen fortsätter att öka. Kraven på att kunna formulera konkreta budskap som tränger igenom bruset har aldrig varit högre.

Läs mer »

Martin T Höglund
måndag 9 februari 2015

Gullers Grupp värvar från TT Nyhetsbyrån

Gullers Grupp anställer TT-reportern och utbildaren Martin Höglund som senior konsult. Rekryteringen från TT Nyhetsbyrån vässar Gullers Grupps kunskaper inom produktion för digitala plattformar.

Läs mer »

Bild
söndag 8 februari 2015

Blogg: Att skapa en snackis

Förra helgen gick finalmatchen i amerikansk fotboll av stapeln, även kallad ”Super Bowl”. Det är årets mest sedda TV-sändning i USA och annonsörerna slåss om att synas i reklampauserna, trots att det kostar uppåt 40 miljoner kronor för en 30 sekunders spot. Men många tycker ändå att det är värt det, särskilt om man lyckas göra något som sticker ut. Filmen ”Dreaming with Jeff” lyckades med just det.

Läs mer »

guller_seminarium
torsdag 5 februari 2015

Så får du Almedalsfrågorna att leva året runt

Frukostseminarium 13 februari: Det är hög tid att börja planera för Almedalsveckan 2015. Oavsett om du i sammanhanget är veteran eller om du planerar inför din första politikervecka på Gotland finns två frågor du bör ställa dig:

Läs mer »

IMG_2666
onsdag 4 februari 2015

Blogg: Siffror är svårare än bokstäver

Som förtroendevald politiker kommer du inte undan frågor som rör ekonomi. Det är ju trots allt det som ett politiskt uppdrag handlar om, att dra upp riktlinjer för hur skattemedel ska fördelas. Att fullt ut behärska ekonomiska begrepp ställer dock höga krav på våra förtroendevalda kommun- och landstingspolitiker. Särskilt eftersom den stora majoriteten av dem är fritidspolitiker och sköter dessa uppgifter vid sidan om andra sysselsättningar.

Läs mer »

FLAGGA2
tisdag 3 februari 2015

Blogg: Fem tips för effektiv (interkulturell) kommunikation

Som kommunikationsbyrå kommer vi ofta i kontakt med kunder när de upplever att de har svårt att nå fram till sina målgrupper. När den gruppen är utlandsfödda är det vanligt att man antar att den kommunikativa utmaningen ligger i språket och har förhoppningar om att översättningar eller en ”gyllene kanal” ska lösa situationen. Frågan är dock nästan alltid mer komplex än så – men samtidigt även enklare.

Läs mer »

panelen_150130
måndag 2 februari 2015

Viktigt att cheferna tar kommunikationen på allvar

Uthållighet, öppenhet och ärlighet är tre viktiga byggstenar för att kommunikationen i ett förändringsarbete ska bli hållbar och framgångsrik.

Läs mer »

Publik
fredag 30 januari 2015

Blogg: Ingen går säker, inte ens du

Inför runt hundra personer från Göteborgs kulturindustri, politik och näringsliv förkunnar Johan Norberg, idéhistoriker och författare, att alla framför honom går en osäker framtid tillmötes på gårdagens seminarium. Att åhörarna framför honom hotas av att dö. Trots dödsdomen möts han av skrattsalvor, jakande ljud som ”mmm”, ”aah” och ”suup” samt glada applåder vid seminariets slutstation.

Läs mer »

10384839_1043227379036930_6355020822837416800_n
onsdag 28 januari 2015

Blogg: Kraftwerk, Stones och Ica-Stig

Även om det mesta är sagt måste jag lyfta på hatten för människorna bakom Ica-reklamen. I kommentarerna om reklamen riktas ofta fokus på själva skämten, på tonen eller formen. Och, visst, allt detta är i sina bästa stunder (och de stunderna börjar bli många nu) genialt.

Läs mer »

Bild3 600x450
fredag 23 januari 2015

Blogg: Handfasta råd om krisen är framme

Ett klokt huvud, ett gott hjärta och ett par duktiga händer. Tre H:n som lägger grunden för en framgångsrik kriskommunikation. Så sammanfattades vårt första frukostseminarium för året som gav deltagarna handfasta råd för hur kriskommunikation kan förberedas och användas effektivt.

Läs mer »

IMG_0012_retusch
torsdag 22 januari 2015

Blogg: Riskabelt att låta varumärkesarbetet stanna vid smink

Varumärken behöver byggas systematiskt över tid. Analyser och vägval lägger grunden: Vad lovar vi i allt vi gör och säger? För vem finns vi och vad erbjuder vi dem? Hur kan vi säkra deras upplevelse i alla led? Förändringsprocesser drivs både internt och utåt. Värdegrunder etableras, koncept och nya arbetsätt utveckla

Läs mer »

Skärmavbild 2015-01-20 kl. 15.50.45
tisdag 20 januari 2015

Stort intresse när kommunikationen ställs på sin spets

” Vi är bra på att sätta mål, men sämre på att förklara dem”. Det är kommunalrådet Peder Björks (S) recension av sig själv och sina politikerkollegors förmåga att kommunicera förändringar. Se filmen från frukostseminariet.

Läs mer »

guller_seminarium
tisdag 20 januari 2015

När gammelmedia, storföretag och traditionella partier inte längre finns

Frukostseminarium Göteborg 29 januari: De traditionella medieredaktionerna i Göteborg minskar dramatiskt. Några internationella storföretag har inte fötts sedan 1927. Och förtroendet för de etablerade partierna är minst sagt naggat i kanten. Det många uppfattar som en dystopi ser Johan Norberg som en värld av obegränsade möjligheter.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-01-19 kl. 14.54.18
måndag 19 januari 2015

Blogg: Volvo, ICA och modet att hålla i

Få har väl missat Volvos nya reklamfilm. Inför helgen skrev nätmedier och dagstidningar om den nya filmens premiär på TV4, samtidigt som den släpptes på nätet. Det är visserligen inte nytt att medier uppmärksammar reklam. Men det är inte enbart därför filmen blir en nyhet.

Läs mer »

gullers_hanna_elving
måndag 19 januari 2015

Gullers Grupp värvar från Moderaterna

Gullers Grupp anställer Hanna Elving, som närmast kommer från Moderaternas riksdagskansli. Rekryteringen stärker byråns erbjudanden inom public affairs och hållbart företagande.

Läs mer »

BA
fredag 16 januari 2015

Blogg: If it ain’t broke, don’t fix it!

Året är 1997. British Airways vill utveckla sin verksamhet och anpassa sig till den ökade internationella efterfrågan. Man ska inte längre vara ett känt flygbolag från Storbritannien – man ska vara ett känt flygbolag, punkt!

Läs mer »

guller_seminarium
torsdag 15 januari 2015

Kriskommunikation i praktiken

Frukostseminarium 23 januari: Krisföreläsningar brukar ofta bli ganska teoretiska. Men hur går krishantering till i verkligheten? Och hur använder man sina misslyckanden för att bli en bättre krishanterare?

Läs mer »

Skärmavbild 2014-12-17 kl. 16.23.44
onsdag 14 januari 2015

Blogg: Har du rätt att vara Charlie?

Jag är inte Charlie, förkunnar 17-åringen morgonen efter terrorattacken mot satirtidskriften Charlie Hebdo där sammanlagt tolv personer dödats. Hennes föräldrar, mångåriga journalister, hajar till och lyfter blicken från tidningsbilderna där skakade människor håller upp skyltar med texten Je suis Charlie.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-01-12 kl. 21.53.40
tisdag 13 januari 2015

Gullers Grupp växer i Göteborg

Gullers Grupp fortsätter satsningen på Göteborg och Västsverige. Sedan årsskiftet är Andrea Jovell ny partner på bolagets Göteborgskontor. Under våren förbereds ytterligare rekryteringar.

Läs mer »

Skärmavbild 2015-01-09 kl. 15.24.13
fredag 9 januari 2015

Blogg: Vad händer med politiken 2015?

Ett nytt år – och det känns som att nästan vad som helst kan hända. 2014 var året då partiet som ingen riktigt hade tagit på allvar blev Sveriges tredje största parti och nästan tvingade fram ett nyval. Ofattbara 13 procent – över 800 000 personer – röstade på Sverigedemokraterna.

Läs mer »

vem_bidrar
torsdag 8 januari 2015

Blogg: Vem fyller glappet?

I över 25 år har grundläggande funktioner i samhället avreglerats. Antingen har privata aktörer fått ta över helt – exempelvis telefoni och energi. Eller genom konkurrens mellan det privata och offentliga – som inom vård och skola. Samtidigt har den offentliga rösten blivit svagare och inte tagit för sig. Inte hjälpt oss – inte visat vägen.

Läs mer »

Skärmavbild 2014-12-22 kl. 15.09.15
måndag 22 december 2014

Blogg: Virala påverkanskampanjer vi minns från 2014

Bland välgörenhets- och intresseorganisationer var 2014 året då virala kampanjer användes mer än någonsin tidigare för att fånga vår uppmärksamhet, forma våra uppfattningar kring aktuella frågor och få oss att gräva djupt i fickan för goda ändamål. Enbart efter första halvåret hade fler non-profit-, samhälls- och aktivistkampanjer nått 10 miljoner visningar än under hela 2013. Det var dock inte alltid som virala succéer översattes i reella policyframgångar.

Läs mer »

Skärmavbild 2014-12-17 kl. 16.23.44
onsdag 17 december 2014

Blogg: Kan man lita på det som står i tidningen?

Berättelser blir mer intressanta om de innehåller en konflikt. Samma logik styr nyhetsjournalistiken. Som läsare eller tittare kan det vara svårt att veta hur stort stöd som finns på respektive sida när en nyhet förmedlas.I Göteborgsregionen rasar debatten om infrastruktursatsningen Västsvenska paketet.

Läs mer »

nya_medarbetare
tisdag 16 december 2014

Gullers Grupp rekryterar från Volt och Rewir

Gullers Grupp anställer Rewirs byråchef Anna Saxberg och Volts kreativt ansvariga Hanna Landing. Rekryteringarna vässar Gullers Grupps varumärkesstrategiska och konceptuella erbjudande ytterligare.

Läs mer »

Ingemar Stenmark, 1976,  
Foto: Olle Seijbold
torsdag 11 december 2014

Blogg: Mängdlära

– Jag vet inget om tur, bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag.
Just idag, den 11 december, är det 35 år sen Ingemar Stenmark vann världscuptävlingen i slalom i italienska Madonna di Campiglio. Det var hans 43:e seger i världscupen. Det skulle bli lika många till innan han la av.

Läs mer »

blogg_penna_350x220
onsdag 10 december 2014

Blogg: Alla måste ha möjlighet att förstå

1,5 miljoner av invånarna i Sverige är födda i ett annat land. I storstäderna uppgår andelen till 30 procent. Personer som är kunder, konsumenter, vårdtagare och väljare. Hur mycket anstränger sig företag och myndigheter för att kommunicera till den grupp svenskar som har ett annat modersmål än svenska?

Läs mer »

Martin Fisch
fredag 5 december 2014

Blogg: Fyra enkla steg att påverka beteenden

Hur människor beter sig och fattar beslut är något av kommunikationens heliga graal. Om du vet hur beslutsfattandet sker vet du också hur du ska stimulera olika personer till att fatta beslut till din fördel. För dig själv, din organisation eller ditt samhälle.

Läs mer »

torsdag 4 december 2014

Blogg: Konsten att mäta kommunikation

Går det att mäta kommunikation?
Under förra veckans frukostseminarium hos Gullers Grupp i Göteborg försökte vi komma ett steg närmare en slutsats som inte lämnade oss fler frågor än svar.

Läs mer »

fyrfaltare
fredag 28 november 2014

Blogg: Fokuserar vi för mycket på förståelse?

Konsulter gillar fyrfältare. Enkelt delar man in världen eller en utmaning i fyra olika områden. Fyrfältare är naturligtvis en grym förenkling av världen – men en förenkling underlättar ibland dialogen kring en fråga. En av mina fyrfältsfavoriter är framtagen av engelsmannen Kevin Thomson, och är ursprungligen tänkt för intern kommunikation, men funkar lika bra för extern. Den är toppen när man ska göra en analys inför en kommunikationsinsats och försöka förutspå vilka grupper vi har att göra med.

Läs mer »

gullers_mikael_rinstad
tisdag 25 november 2014

Blogg: Det viktigaste är vad du gör inte vad du säger

Vi lever i en tid där alla de traditionella mediekanalerna, som TV, radio och tidningar, blir omkörda av var och en av oss. Alla med uppkoppling mot internet kan idag skapa sin egen scen. Fotomodeller har fler följare än tidningen de är med i. Fotbollsstjärnor som Zlatan har egna mediekanaler med fler läsare än sportsidorna i de traditionella tidningarna. Men detta gäller inte bara de stora stjärnorna.

Läs mer »

Rebecka vinner
fredag 21 november 2014

Rebecka Berntsson Eskilstorp utsedd till Årets rookie i Spinn 2014

Gullers Grupp är oerhört stolta över vår medarbetare Rebecka Berntsson Eskilstorp som utsetts till 2014 års rookie i Spinn 2014. Stort Grattis! Juryns motivering lyder: Årets rookie har förmågan att både lyssna och utmana. Är redan en tydlig och klok rådgivare som vågar stå för sina åsikter. Därtill laddad med nyfikenhet. Och en smittsam passion för att förklara nyttan som en seriös PR industri kan spela i ett demokratiskt och öppet samhälle.

Läs mer »

rebecka_1
torsdag 20 november 2014

Blogg: När får konsulten skina?

Jag har kollegor som har jobbat inom PR-branschen i närmare 30 år. Vi tar fram strategier, skriver debattartiklar och håller i medieträningar. Men när resultatet av det arbete vi genomfört tillsammans med kund uppmärksammas i media är det sällan konsulten som får en klapp på axeln. Inte sällan får jag frågan ”Är det inte jobbigt att se sitt arbete uppmärksammas och inte få ta cred för det?”. Jag ser lite annorlunda på det – det är inte jag som ska skina – det är kunden och framförallt den förändring vi åstadkommer tillsammans. Kunden har tagit initiativet till att bli en samhällsaktör och jag bidrar gärna med min kompetens.

Läs mer »

tisdag 18 november 2014

Hur riggar man för ett paradigmskifte?

Frukostseminarium 28 nov: Att digitalisera en så omfattande, mångfacetterad och angelägen verksamhet som Stockholm Stads skolor och förskolor är en utmaning. Med 14 000 medarbetare, 1400 förskolor och skolor och cirka 300 000 barn, elever och vårdnadshavare omfattas många – ofta sedan länge inarbetade – arbetsprocesser och kommunikationskanaler.

Läs mer »

blogg_penna_350x220
fredag 14 november 2014

Blogg: Konsten att konstla till det

Av tradition skriver vi ofta krångligare än vi behöver. Vi är vana vid att vissa texter ska vara på ett visst sätt och därför kan till exempel en obegriplig myndighetstext gå obemärkt förbi. Det är lite som med Kejsarens nya kläder, sagan av H.C. Andersen ni vet.

Läs mer »

tisdag 11 november 2014

Blogg: Så använder du könsord i sociala medier och kommer undan med det

Länge var det allmänt känt att könsord på nätet bara var något som näthatare, troll och flashback använde sig av. Alltså inget för den som ville bygga förtroende och relationer i sociala medier. En sanning som det nu är dags att revidera.

Läs mer »

SAMHÄLLSAKTÖRER_FB_484x252px
tisdag 11 november 2014

A Non Smoking Generation utsedd till Sveriges främsta samhällsaktör de senaste 25 åren

A Non Smoking Generation har blivit framröstad som Sveriges främsta samhällsaktör de senaste 25 åren. Kommunikationsbyrån Gullers Grupp, som själv firar 25 år, ville ta reda på vilken opinionsbildande insats som varit mest framgångsrik under dessa år. Byrån lät därför en jury av tio personer med stor insyn i samhällsdebatten nominera tio insatser som allmänheten sedan fick rösta på.

Läs mer »

Bloggbild
fredag 7 november 2014

Blogg: Det var den mest komplexa dagen, det var den minst komplexa dagen

Med anledning av att Gullers Grupp firar 25-årsjubileum i år (hurra!), har vi denna vecka haft tre seminarier som istället för att titta tillbaka på historien har blickat framåt - mot framtidens makt och kommunikation.

Läs mer »

Jesper-Falkheimer2
måndag 3 november 2014

Forskning och punk – om kommunikativa trender

Hur påverkar samhällsförändringar organisationers kommunikation?
 Hur ser utmaningarna ut? Och hur bör man förhålla sig till alla nya möjligheter? På plats är bland andra Jesper Falkheimer, professor i strategisk kommunikation vid Lunds Universitet.

Läs mer »

frykost_gbg
måndag 3 november 2014

Livligt samtal om politikens landskap i Göteborg

Dagen efter budgetpropositionen. En ny blågrön majoritet i regionen och en fyrpartikoalition i minoritet som styr Göteborg. Dessutom Göran Johanssons bortgång dagen före. Det saknades inte samtalsämnen när Gullers Grupp Göteborg bjöd in till sitt första frukostseminarium.

Läs mer »

samhallsaktörer.se
måndag 3 november 2014

Var med och utse Sveriges främsta samhällsaktörer!

Vi ställde frågan till ett tiotal personer med stor insyn i samhällsdebatten. Insatserna bedömdes utifrån hur de påverkat debatt, attityd, kunskap och i vilken utsträckning de bidragit till förändring.

Läs mer »

fredag 31 oktober 2014

Blogg: Kommunikation som räddar liv

För några dagar sen landade jag på JFK i New York och möttes av flygplatspersonal med skyddsutrustning i form av plasthandskar och munskydd. Det första ebolafallet i New York hade just blivit bekräftat och stämningen var spänd.

Läs mer »

webbMG
onsdag 18 juni 2014

Gullers Grupp förvärvar Mediegruppen

Gullers Grupp köper majoriteten av aktierna i byrån Mediegruppen, som från och med den 1 september 2014 blir en del av Gullers Grupp. Syftet med affären är att stärka kompetensen i båda företagen och bredda utbudet av kommunikationstjänster.

Läs mer »

youtube_logo_detail
måndag 16 juni 2014

Viral succé - att skapa en digital kampanj som når genom bruset

Frukostseminarium 18 juni: YouTube-fenomen med splittrande actionhjältar och emotionella valfilmer. Hur kan organisationer skapa digitala kampanjer med film som bärande media och nå ut med sitt budskap bland de 600 miljoner timmar film som visas på YouTube varje månad? Och hur kan det göras utan att det kostar skjortan?

Läs mer »

blogg100-logotype
måndag 9 juni 2014

Blogg: Igår skrevs sista inlägget i #blogg100 – men bloggandet fortsätter

Igår skrevs det sista inlägget på vår blogg Samhällsaktörsbloggen i utmaningen #blogg100, som gick ut på att skriva 100 blogginlägg på 100 dagar.

Läs mer »

content
torsdag 22 maj 2014

Frukostseminarium – Content marketing

Går det att skapa redaktionellt material utan att gå omvägen via medier? Det var frågan som diskuterades under ett fullsatt seminarium hos Gullers Grupp i maj.

Läs mer »

rebecka
måndag 12 maj 2014

Är du morgondagens kommunikationsrådgivare?

Gullers Grupp är en av Sveriges största kommunikationsbyråer. Nu söker vi nya förmågor – vi letar efter aspiranter till arbetet som 2020-talets bästa kommunikationsrådgivare. Vi är den ledande byrån när det gäller att stödja olika samhällsaktörer i deras kommunikationsarbete. Vi är en kommunikationsbyrå som gör allt från analys till aktivering och kampanj. Vårt kontor ligger i centrala Stockholm.

Läs mer »

logo_proi
torsdag 8 maj 2014

Gullers Grupp breddar sitt internationella erbjudande

Gullers Grupp har utsetts till svensk byrå i det världsomspännande byrånätverket PROI, Public Relations Organizations International, vilket öppnar upp för möjligheter att arbeta med fler gränsöverskridande kunder och projekt. Medlemskapet i PROI är en del av Gullers Grupps ambition att ständigt utveckla sina erbjudanden.

Läs mer »

malin.ekman
måndag 28 april 2014

Content marketing - Går det att skapa redaktionellt material utan omvägen via medier?

Frukostseminarium 9 maj: Vem var det som sa att det bara är journalister som kan leverera en bra berättelse? För att nå igenom kommunikationsbruset är det fler som skapar redaktionellt innehåll för att nå en viss prioriterad målgrupp - så kallad content marketing. Idag är resultatet av sådan hög kvalitet att det ibland är svårt att avgöra huruvida tidningen, filmklippet, bloggen eller podcasten är en produkt av en redaktion eller en kommunikationsavdelning.

Läs mer »

webbJärfälla
måndag 28 april 2014

Full frukost om infrastruktur och bostäder

Intresset var stort när regeringen under 2013 kallade till förhandlingar om nya tunnelbanesträckningar i Stockholmsområdet. Järfälla kommun var en av intressenterna som lyckades få förhandlingsmännen att välja ett alternativ där den blå linjen förlängdes från Akalla till en ny station i Barkarby – Stockholm Väst.

Läs mer »

offerta
fredag 11 april 2014

Offerta.se väljer Gullers Grupp efter byråpitch

Efter en pitch med ett antal större byråer väljer tjänsteförmedlarföretaget Offerta.se att inleda ett samarbete med Gullers Grupp. Samarbetet är ett led i en offensiv satsning där Offerta.se vill befästa sin position som Sveriges största tjänsteförmedlare.

Läs mer »