Frågor och svar om Gullers Grupps traineeprogram

Vad är en trainee?

Att vara trainee innebär att du är i utbildning/träning för att ta dig an en viss tjänst.

Vad innebär det att vara trainee på Gullers Grupp? 

Som trainee på Gullers Grupps projektanställs du på heltid i 12 månader för att genomgå ett traineeprogram. Traineeprogrammet innebär att du arbetar som anställd hos oss och får prova på att arbeta med olika typer av kommunikation i olika samhällsfrågor. Under ditt år som trainee genomgår du också ett tiotal utbildningstillfällen inom cirka 20 olika ämnesområden, allt från kriskommunikation till filmskapande.

Är traineeprogrammet avlönat? 

Ja, traineeprogrammet är en heltidsanställning med full ersättning.

Hur långt är Gullers Grupps traineeprogram?

Traineeprogrammet löper under ett års tid (12 månader) med start 1 september.

Om jag inte har någon erfarenhet från att arbeta med kommunikation, kan jag ändå söka till traineeprogrammet?

Ja. Om det framgår i din ansökan att du är intresserad av att arbeta med kommunikation som driver en positiv samhällsutveckling så ska du söka till vårt traineeprogram.

Måste jag vara nyexaminerad för att söka till traineeprogrammet?

Vi ser helst att du är nyexaminerad eller har arbetat högst ett par år.

Kan jag söka till flera kontor?

Vi rekommenderar att du söker till det kontor du helst vill arbeta på. Spelar det dig ingen roll för dig vart du hamnar så kan du söka till flera kontor samtidigt. Du som är trainee i Gullers Grupp ska dock vara beredd att arbeta vid våra olika kontor. En flytt till ett annat kontor kan ske med mycket kort varsel, från en dag till en annan, och placeringen vid det nya kontoret kan vara under en längre tid.

När får jag reda på om man gått vidare i rekryteringsprocessen?

Alla som söker till Gullers Grupps traineeprogram får återkoppling från oss om de har gått vidare i rekryteringsprocessen eller inte. Under maj månad kommer vi att börja kalla till rekryteringsdagar och intervjuer. Har du inte hört från oss innan den 1 juni ber vi dig att kontakta oss igen.

Hur går urvalsprocessen till?

Alla kandidater ansöker via vår webbplats, där bifogar du också de underlag vi efterfrågar. Sista dag att ansöka är 8 maj. I slutet av maj kallas ett antal personer till vår rekryteringsdag i Stockholm. I samband med detta får övriga sökande besked om att de inte gått vidare i ansökningsprocessen. Rekryteringsdagarna äger rum i början av juni. De som kallas till någon av rekryteringsdagarna får i samband med dessa även en tid för en individuell intervju. Innan midsommar ska de sökande som gått vidare ha fått besked om de får en traineeplats 2017-2018 eller inte.

Hur många traineer ska rekryteras till hösten 2017?

Det är inte beslutat men vi planerar att rekrytera cirka 8 - 10 traineer totalt.

Vad händer efter traineeprogrammet? 

Gullers Grupps målsättning är att du som trainee ska vilja arbeta vidare hos oss efter genomfört traineeprogram. Att vara trainee är dock ingen garanti för att få fast anställning. Beslut om fast anställning tas i varje enskilt fall och baseras på individens insats, vanligtvis några månader innan traineeprogrammet löper ut.

Vad utmärker en trainee på Gullers Grupp?

Våra traineer brukar i allmänhet vara drivande, självgående och nyfikna på att lära sig mer om kommunikation. I synnerhet kommunikation för samhällsaktörer. Det finns inga preferenser kring vilken tidigare utbildning eller erfarenhet du har. Vi ser gärna att kombinationen av kunskaper och perspektiv är udda, både i din egen bakgrund men också i relation till övriga kollegor.

 Hur är det att arbeta som trainee på Gullers Grupp?

Som trainee på Gullers Grupp kommer du att få möjlighet att arbeta med några av Sveriges främsta experter inom kommunikation. Ingen dag är den andra lik. Tillsammans med kollegor kommer du att använda olika former av kommunikation för att stötta våra kunders verksamheter. Ena dagen kan du bistå i att processleda workshops för en stor svensk myndighet, och andra dagen kan du befinna dig ute på filminspelning för en ideell kampanj. Ibland genomför du intervjuer, ibland skriver du rapporter och ibland skapar du innehåll för hemsidor. Men mest av allt lär du dig grunderna i kommunikationsprofessionens hantverk och hur det är att arbeta på Sveriges främsta kommunikationsbyrå för samhällsaktörer. Det är intensivt, kreativt och utmanande.

Hur är det att arbeta på Gullers Grupp i allmänhet?

På Gullers Grupp samarbetar statsvetare, ekonomer, kommunikatörer och hållbarhetsexperter med kreatörer, filmskapare, journalister och produktionsledare. Vi vet att mångfalden av kompetens är en av våra främsta styrkor. Det finns inga traditionella chefsstrukturer i organisationen, istället finns ett mentorsprogram som syftar till att stötta och utveckla de anställda. Gullers Grupps medarbetare arbetar nästan alltid i team där olika personer har olika roller utifrån kundens behov och förutsättningar. Strukturen i företaget ställer höga krav på god samarbetsförmåga och förmågan att självständigt kunna driva sitt eget arbete och utveckling. Gullers Grupp är en arbetsplats som utmärks av generositet, kunskap och kreativitet. Vill du veta mer om hur det är att arbeta på Gullers Grupp, spana in siten här: https://www.gullerstrainee.com

Publicerat måndag 24 april 2017